În perioada 21 mai - 7 iunie o redacţie de ştiri mobilă va transmismite din teritoriu pentru emisiunea „Jurnalul de Noapte”.
Caravana Digi24, intitulată „Alege la Digi24” și condusă de Cosmin Prelipceanu, realizatorul “Jurnalului de Noapte”, va fi prezentă în 13 oraşe pe parcursul a trei săptămâni, de luni până vineri. În ministudiourile improvizate și vizibile publicului, principalii candidaţi vor fi invitaţi alături de moderator pentru a dezbate problemele locale, obiectivele de campanie și platforma program propusă. Cravana va trece prin Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Piteşti şi Craiova.
EVZ: Care este scopul acestei acțiuni? Cosmin Prelipceanu: Ne interesează motivele practice pentru care românii merg la vot. Ce probleme au și cum vor să și le rezolve. Pe de altă parte, vrem să-i confruntam pe candidați cu dorințele alegătorilor lor și le vom cere să ne spună care sunt rezolvările pe care le propun. Ori, un demers atât de practic nu poate rămâne nealterat decât în mediul lui natural, adica acasă, în orașele oamenilor cu probleme și ale politicienilor lor. Studioul de televiziune poate forța la un anume fel de conformare, poate chiar sterilizare a discursului unor politicieni care nu apar în fiecare zi la o televiziune națională. Și-atunci, dăm jos peretii studioului (studioul nostru va fi perfect transparent pentru că pereții sunt din sticlă) și chiar îl mutăm din oraș în oraș.
Este prima dată când participi la o astfel de acțiune? Este pentru prima oară când se face un astfel de proiect ambițios. Închipuiește-ti că în fiecare seară vom transmite din alt oraș, cu alți candidați, cu alți alegători, cu alte probleme. Totul va fi în mers, totul va fi dinamic, totul va fi plin de viață și... veritabil!
Care este cea mai grea sarcină pentru tine? Să-i pună în lumină pe candidați. Miza este atât de mare, că mulți candidați sunt crispați, sunt terifiați de posibilitatea de a greși, vorbesc în lozinci și se ascund. Este foarte greu să-i vezi așa cum sunt ei, de fapt, în realitate. Ori, de asta au nevoie alegătorii, să-i știe pe cei care îi votează.
Crezi că vom avea o campanie curată? Judecând după experiența anilor trecuți, cred că vor fi destule probleme. Destule cât să fim cu ochii în patru și să relatăm despre tot ce se va întâmpla.