Iată câteva dintre alimentele benefice celor 12 zodii:
- Berbec. Pentru berbeci sunt potrivite alimente precum: bere, ceai de muşeţel, lavandă, citrice, mentă, trandafir, iasomie - acestea le asigură tonusul pentru firea lor dinamică de zi cu zi. De asemenea, ei mai au nevoie de ceapă şi praz, de urzici, spanac, ştevie - acestea au efect curativ, le fluidifică sângele şi îi calmează. Condimentele iuţi sunt potrivite pentru aceşti nativi: boia, chilli, hrean, muştar etc. Intelectul le este stimulat de mentă, scorţisoară, portocale, busuioc.
- Taur. O dietă potrivită pentru nativii taur include: cerealele, fasolea, mazărea, fructele de pădure, condimentele de orice fel, strugurii, perele, merele, spanacul, anghinarea şi urzicile, cuişoare, măcriş, dulceaţă de trandafiri. Dintre aromele stimulative care îi echilibrează şi le menţine sănătatea şi silueta enumerăm melisă, chimbir, trandafir, mentă.
- Gemeni. Dieta potrivită care le poate asigura energia şi silueta ar trebui să fie bogată în mâncăruri deosebit de gustoase, dar pe bază de vegetale precum mazăre, fasole, morcovi, nuci, alune, migdale, arahide, chimen, seminţe de in, mentă, vanilie. Dintre aromele care îi stimulează şi îi tonifică cele mai indicate sunt cele de lavandă, lăcrămioare şi mentă.
- Rac. Le place să mănânce şi adesea sunt predispuşi la supraponderabilitate. Dieta acestor nativi trebuie să fie bogată în varză, napi, lactate, brânzeturi slabe, peşte şi fructe de mare, măsline, însă trebuie să evite grăsimile şi preparatele bogate în glucide şi grăsimi. Mâncărurile de legume şi salatele de fructe sau cele de legume cu brânzeturi sunt cele mai potrivite pentru nativii din Rac.
- Leu. Aceşti nativi au nevoie de verdeţuri multe, de urzici, spanac, leuştean, pătrunjel, măcriş, ştevie, salată, leurdă, vegetale cu un conţinut ridicat de fier. Leii sunt predispuşi la nevralgii, astfel că au nevoie şi de alimente bogate în vitamine din complexul B, cum sunt cerealele, seminţele, alunele neprăjite şi nucile. Ceaiurile de gălbenele, mentă, rostopască şi rozmarin îi calmează şi le îmbunătăţesc digestia.
- Fecioară. Nativii acestei zodii au nevoie de sport, de exerciţii de relaxare şi de o dietă bogată în legume, dar şi citrice. Alimentele care conţin grăsimi de bună calitate le sunt de asemenea de folos, fiind predispuşi la probleme biliare şi de pancreas: nuci, seminţe, alune necoapte, arahide necoapte, peşte. Fecioarele trebuie să se ferească de consumul excesiv de carne şi mai ales de dulciuri. Aromele benefice pentru aceşti nativi sunt cele de lămâie, zambilă şi trandafir.
- Balanţă. Zonele sensibile ale acestor nativi se referă la organele bazinului: rinichi, organe genitale, colon. Balanţele au nevoie de o dietă uşoară, săracă în carne, dar bogată în legume, fructe proaspete şi produse lactate. Pentru un bun tranzit au nevoie să consume cereale, sparanghel, dar şi condimente de orice fel. Pentru ca sunt firi pofticioase, nativii din Balanţă au nevoie de aromaterapie pentru echilibru, cele mai potrivite uleiuri esenţiale fiind cele de santal, iasomie sau cireş.
- Scorpion. Organele sensibile ale acestor nativi se află la nivelul abdomenului inferior: colon, organe genitale, rinichi, prostata la bărbaţi, dar şi sistemul nervos. Scorpionii au nevoie de mâncăruri gustoase, condimentate, de ceapă, usturoi, leurdă, salată, lăptuci, praz, murături, ardei, dar şi de peşte şi fructe de mare. Este indicat să evite mâncărurile grele, cârnaţii şi preparatele din carne tocată, precum şi alimentele prăjite, colonul lor fiind sensibil. Iaurturile le sunt de mare ajutor acestor nativi.
- Săgetător. Acestor nativi le place să guste din plăcerile vieţii, le place carnea şi sunt iubitori atât de grasimi, cât şi de legume şi fructe în stare proaspătă. Nu întotdeauna brânzeturile ocupă locuri de top între preferinţele acestora, însă mâncărurile calde, salatele şi un vin bun îi vor stimula întotdeauna pe nativii din Săgetător. Condimentele, preparatele piperate, ceapa şi usturoiul le sunt prielnice acestor nativi. Au un organism puternic, tot ceea ce trebuie să facă este să nu uite măsura porţiilor.
- Capricorn. Metabolismul capricornilor este uşor “leneş”, îi predispune la supraponderabilitate, dar totodată mâncărurile foarte tonice nu sunt potrivite pentru ei. Au nevoie de mese calde bogate în amidon, ca budinci, paste cu legume, cartofi natur, dar şi preparate cu vinete, urzici, roşii, ciuperci, spanac, varză. Salatele îi energizează, iar fructele neacide le menţin echilibrul. Trebuie să evite preparatele grase, consumul zilnic de carne, precum şi alimentele prăjite sau cele cu aciditate crescută, chiar şi fructele acide cum sunt citricele, ananasul şi alte fructe exotice.
- Vărsător. Dieta vărsătorilor trebuie să fie bogată în fructe exotice, în citrice, mere, pere şi alte fructe, pe scurt am putea spune că lor le sunt benefice fructele. Le plac salatele şi legumele consumate crude, nepreparate, acestea ajutându-i la menţinerea tonusului energetic şi la digestie. Mâncărurile uşor picante le vor îmbunătăţi digestia. Vărsătorii trebuie să fugă de fast-food-uri, chips-uri şi pizza, devin uşor dependenţi de astfel de alimente care îi predispun la probleme de greutate şi sănătate.
- Peşti. Dieta potrivită pentru acesti nativi este una bogată în alimente intens hidratate, cum sunt fructele şi legumele, au nevoie să consume multe lichide şi ciorbe/supe etc. Pepenii, strugurii, castraveţii, ridichiile sunt legume benefice pentru aceşti nativi. Mâncărurile grase le afectează ficatul şi vezica biliară, zone în care sunt sensibili. Trebuie să evite carnea de porc, grăsimile animale, iar ouale consumate cât mai rar.
sursa: