Dieta Dubrow se bazează pe postul intermitent (abstinența temporară). După ce a cucerit Statele Unite iată că are succes şi în Europa. Totul de datorează soţilor Heather - starul emisiunii TV The Real Housewives şi Terry Dubrow chirurg estetician. Celebrităţii precum Kourtney Kardashian şi Halle Berry folosesc această dietă.
Vă prezentăm schema pe care trebuie să o urmați și tot ce trebuie să știți despre dieta Dubrow, mediatizată de mass-media din toată lumea, pornind de la cele trei faze în care este divizată:
Prima fază a dietei Dubrow
"Aceasta este faza de atac, cea în care mai multe grăsimi trebuie eliminate și, mai presus de toate, organismul trebuie să fie reglat la un nou stil de a te hrăni. Prima fază trebuie urmată timp de 1 sau 2 săptămâni , în funcție de kilogramele pe care doriți să le eliminaţi. Se recomandă repetarea la 16 ore pe zi timp de cel puțin două până la cel mult 5 zile. Printre alimentele care trebuie consumate, recomandăm alimente proaspete bogate în clorofilă, în primul rând legume verzi. Apoi spanac, varză de kale, fasole verde, praz și alge marine, toate excelente pentru a da un sentiment de sațietate. În ceea ce privește proteinele puteţi consuma pui, pește, carne slabă, ouă, produse lactate, nuci și fasole. Este permisă o lingură de ulei de măsline extra virgin per masă. De asemenea, o porție de fructe proaspete pe zi și una de carbohidrați . Alegeți din orz, tărâțe de ovăz, pâine integrală pentru a avea întotdeauna carbohidrați buni și nerafinați pe masă. În această fază, alcoolul trebuie eliminat în totalitate. În schimb, puteți bea cafea, ceai și lapte de nucă de cocos, excelent pentru arderea glucozei", recomandă iniţiatorii dietei.
A doua fază a Dietei Dubrow
"A doua fază variază în funcție de kilogramele care trebuie pierdute. Dacă aveți nevoie să eliminați de la 1 la 3 kg, este recomandată pauza de 12 ore pe zi. Dacă, pe de altă parte, doriți să pierdeți 5 kilograme sau mai mult, atunci orele de repaus se ridică la 14 ore timp de șapte zile pe săptămână. În fereastra de hrănire recomandăm legumele verzi, sfecla, morcovi, ridichi, napi, dovleac. În ceea ce privește proteinele, fructele de mare, cum ar fi scoici, midii sunt de asemenea adăugate la lista de carne și pește. În plus față de uleiul de măsline extra virgin este permis uleiul de migdale. Fructele rămân la fel ca în etapa anterioară: 1 portie pe zi, alegând din fructele de sezon. Ca un carbohidrat complex puteți lua o porție pe zi, alegând între cuscus, năut, ovăz, quinoa și fasole".
A treia fază a dietei Dubrow
"A treia fază începe imediat ce se atinge greutatea dorită. În acest moment ați intrat în faza de întreținere care poate dura cât timp doriți, chiar pe tot parcursul vieții. Vă recomandăm post timp de 12 ore în 5 zile pe săptămână și 16 ore pentru celelalte 2 zile (de preferat luni și joi). Masa poate găzdui toate alimentele recomandate mai sus şi poate ajunge la două porții pe zi, la fel ca şi carbohidrații complexi, cum ar fi cerealele integrale și leguminoase".
Metabolism mai rapid
"Orice dietă care include consumul de alimente la intervale de timp sau postul intermitent, este capabil să trezească metabolismul accelerându-l. Un metabolism mai rapid ajută la arderea mai multor depozite de grăsimi și, de asemenea, la activarea proceselor anti-îmbătrânire ale celulelor, cu un rezultat de top care nu numai că este de pierderea în greutate, dar și de întinerire. Acest lucru se datorează răspunsurilor hormonale cauzate de alimente, în primul rând a celor zaharoase și amidonice care stimulează eliberarea de insulină. În ferestrele de post, nivelurile acestui hormon scad semnificativ, determinând un consum mai mare de calorii și arderea grăsimilor", se mai arată în celebra dietă.
La revedere grăsime
Postul intermitent este prezent pe scară largă în multe culturi de secole, cum ar fi Postul Ramadan. Abstinența temporară de la alimente ajută organismul să atace excesul de grăsimi, deoarece celulele vor "mânca" grăsimea stocată pentru a o folosi drept combustibil. După 6-8 ore fără a consuma alimente, organismul arde rezervele de glicogen prezente în ficat pentru a obține glucoza de care are nevoie, după care va începe să atace depozitele de grăsimi.
Mușchii tonici
Mușchii sunt ceilalți mari protagoniști ai dietei Dubrow (și, în general, a oricărui stil de hrănire care prevede postul intermitent). Abstinența la hrană, dacă este urmată la intervale regulate, nu afectează nici măcar mușchii, prin stimularea eliberării hormonului de creștere cu o acțiune anabolică puternică. Aşadar, postul intermitent favorizează dezvoltarea fibrelor musculare.
Sistem imunitar mai puternic
Sistemul imunitar beneficiază și el de postul intermitent pe care îl recomandă dieta Dubrow. Abstinența de la alimente provoacă stres organismului care se pregătește pentru supraviețuire, deoarece detectează condiții dificile, cum ar fi foamea. Pentru a face față foamei, corpul modifică eliberarea anumitor hormoni și alertează sistemul imunitar. Rezultatul acestui alarmism este că activitatea celulelor albe din sânge crește, iar producția de anticorpi crește.
Dieta Dubrow - postul intermitent pe care se bazează nu numai că resetează corpul, ci și creierul
Abstinența de la alimente stimulează producerea de Bdnf (factor neurotrofic derivat din creier), neurotrofin care acționează ca un hormon de creștere pentru sistemul nervos central. Această substanță foarte prețioasă favorizează supraviețuirea neuronilor existenți pe de o parte și, pe de altă parte, dă naștere altora".
Important: De asemenea, dieta recomandă ca persoanele care suferă de diabet sau cele care sunt gravide să evite această dietă. În special în aceste cazuri, este important să se consulte cu un expert medical înainte de a se avânta într-un nou plan de alimentație.