Pentru ca această dietă să fie eficienta, trebuie consumate numai ouă de găina proaspete. La fel de bune sunt si cele de prepeliţă, însă este necesar consumul unei cantităţi duble. Carnea de pui trebuie fiarta sau făcută pe abur, fără piele.
Bright Side a colectat rezultatele studiilor recente privind beneficiile ouălor de găină pentru corpul uman. S-a dovedit că 2-3 ouă reprezintă doza zilnică optimă şi extrem de sănătoasă. Mai mult, noi cercetări au arătat că ouăle sunt bogate în luteină. Această substanță este responsabilă pentru o vedere clară. Prin deficiența sa, se acumulează schimbări distrugătoare ale țesuturilor oculare și se deteriorează ireversibil. În consecinţă, dieta cu ouă de găină are multiple beneficii în afară de slăbire.
Dieta cu ouă fierte pentru două săptămâni Prima săptămână:
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală (sau orice fruct citric), prânz – 2 cartofi dulci fierţi sau copţi şi 2 mere, cină – un bol cu salată de legume şi pui.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un bol cu salată de legume verzi şi pui, cină – o salată de legume, o portocală şi 2 ouă fierte.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime, o roşie şi un cartof dulce fiert sau copt, cină – o salată de legume cu pui.
Joi: mic dejun – 2 ou[ fierte şi o portocală, prânz – un fruct la alegere, cină – o salată de legume cu pui făcut la abur.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – o porţie de legume la abur şi 2 ouă fierte, cină – o slată cu peşte la grătar.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – un fruc la alegere, cină – legume şi pui făcute la abur.
Duminică: mic dejun – 2 ouă şi o portocală, prânz – salată de roşii, legume şi pui făcute la abur, cină – legume la abur.
Săptămâna a doua:
Luni: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui la grătar sau la abur, cină – o portocală, salată de legume şi 2 ouă fierte.
Marţi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – 2 ouă fierte cu legume făcute la abur, cină – salată de legume cu peşte la grătar.
Miercuri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – o portocală, salată de legume, 2 ouă fierte.
Joi: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume la abur, o felie de brânză cu conţinut redus de grăsime şi 2 ouă fierte, cină – salată de legume cu pui.
Vineri: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu sardine, cină – salată de legume cu 2 ouă fierte.
Sâmbătă: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – salată de legume cu pui, cină – un fruct la alegere.
Duminică: mic dejun – 2 ouă fierte şi o portocală, prânz – legume şi pui făcute la abur, cină – legume şi pui la abur.
După cum se observă în această dietă, lipsesc carbohidraţii aproape de tot, acesta fiind şi motivul pentru care caloriile sunt arse rapid, iar kilogramele scad rapid.
Potrivit brightside.me, un ou este preferat de majoritatea în comparaţie cu o lingură de ulei de pește. Mai ales dacă ei descoperă că conținutul de vitamina D este același în ambele cazuri. Mai mult, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a creste cantitatea de continut de vitamina D în ouă, prin hrana suplimentelor speciale pentru pui. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă mai bine și să întărească oasele și dinții.