Dezvăluire-bombă! Un expert NATO, despre blindatele Stryker care vor sosi în România

Dezvăluire-bombă! Un expert NATO, despre blindatele Stryker care vor sosi în România

Marius Eugen Opran, expert-conseil al NATO, a anunţat că există posiblitatea ca în România să vină o unitate dotată cu arma laser (tipul cu fibră optică) cu o putere de 40kw (în unda continuă) pentru distrugerea UAV inamice şi chiar pentru atacuri anti-helicopter.

Expert-conseil-ul NATO, Marius Eugen Opran, a postat pe contul său de Facebook un anunț extrem de important cu privire la blindatele Stryker care, probabil, vor pleca din Germania spre România.

”SUA a poziționat în Germania o divizie de blindate Stryker - prima unitate dotată cu arma laser (tipul cu fibră optică) cu o putere de 40kw (în unda continuă) pentru distrugerea UAV inamice şi chiar pentru atacuri anti-helicopter.

Echipamentul este realizat de firmele Boeing şi General Atomics în baza contractului încheiat cu DARPA, ținta finală fiind o armă laser cu o putere de 400 kw. Există posibilitatea ca unitatea Stryker pe care Germania o va poziționa în România să fie chiar cea despre care am vorbit mai sus, argumentul fiind testarea acesteia în condiții operaționale”, a scris pe social media Marius Eugen Opran.

În postarea sa, Expert-conseil-ul NATO, Marius Eugen Opran, a ataşat o imagine cu  modelul de blindat Stryker

Pentagonul a anunţat că NATO va trimite trupe în România

Pentagonul a anunţat că vor sosi 1.000 de soldați americani „în zilele următoare” din Germania în România și alți circa 2.000 în Polonia pentru a asigura securitatea aliaților din Europa de Est în fața amenințărilor Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John F. Kirby, a mai declarat că SUA va trimite trupe suplimentare pe Flancul estic al NATO, inclusiv în România.

Vasile Dîncu a confirmat faptul că NATO trimite în România atât trupe franceze cât şi tupe din alte ţări din alianţă

„A anunțat-o președintele Macron deja, se pune problema numai când, unde și în legătură cu componența acestor trupe, pentru că este vorba, ca și în cazul batalionului Stryker, a regimentului care vine din Germania, este vorba de un comandament aliat, deci lucrează sub comanda aliată.

În cazul batalionului francez care va veni, acesta are un nucleu din armata franceză și sub comanda franceză și aliată, însă vor participa și alte țări. Probabil că vor fi și alte țări din NATO care au anunțat deja că ar putea să participe, dar până nu se confirmă nu putem să anunțăm public”, a subliniat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News