Dezastru la examenul de primire în profesia de avocat. Candidații au căzut pe capete

Loc de muncă potrivit pentru fiecare zodie / Sursă foto: Facebook

Foarte mulți candidați care s-au prezentat la examenul de primire în profesia de avocat au căzut acest test. Este vorba despre un procent de 75%, ceea ce arată fără dubiu că se poate vorbi despre un fiasco.

Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) a publicat rezultatele ce au fost obținute de candidații care au dat examenul de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru dobândirea calității de avocat definitiv) din data de 03 aprilie 2022.

Candidații ce au fost respinși la examenul din data de 03 aprilie 2022 au putut să formuleze contestații la punctaj până cel târziu, astăzi, 10 aprilie, ora 11.30.

Problemele au fost mari la acest examen și asta pentru că din 1167 de candidați au fost respinși nu mai puțin de 882, ceea ce înseamnă un procent de 75%, conform clujust.ro.

Critici lansate de Uniunea Națională a Barourilor din România către cei de la DNA

În altă ordine de idei, în luna februarie, Uniunea Națională a Barourilor din România critică dur Direcția Națională Anticorupție după ce reprezentanții acestei instituții au afirmat că avocații, judecătorii și procurorii pot deveni oricând potențiali suspecți în anchete de corupție.

Declarațiile DNA au venit în contextul în care au fost făcute publice mai multe abuzuri asupra unor judecători și procurori. Acestea au fost menționate într-un raport adoptat de Consiliul Superior al Magistraturii și confirmat de Înalta Curte. În plus, CSM tocmai a avizat desființarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție, scria luju.ro.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) transmitea un comunicat în care critica dur declarațiile DNA. „UNBR atrage atenția asupra unor exprimări inadecvate comunicării publice folosite în comunicatul DNA din 15 februarie 2022, care sunt de natură a aduce un stigmat negativ asupra profesiei de avocat și nu numai.

În comunicatul citat, DNA critică unul dintre criteriile de selecție a procurorilor, prevăzute în proiectul de desființare a SIIJ, respectiv „aprecierea conduitei ireprosabile a acestora prin consultarea opiniei formulate de parchetele, instanțele de judecată și barourile din raza teritorială în care candidatul a funcționat. DNA sustine că ‘este solicitată tocmai opinia persoanelor care, potențial, ar putea fi subiect al anchetelor acestor procurori, ceea ce este foarte ingrijorător“.