Destinul FRUMOASEI îngropate. Unde sunt OSEMINTELE ei? | VIDEO
- Roxana Roseti
- 1 aprilie 2014, 16:28
Misterul care pluteşte în jurul Mona Lisei se concentrează în general asupra zambetului ei enigmatic...
Arheologii care sapă în căutarea osemintelor modelului lui Leonardo da Vinci pentru „Gioconda” au găsit în anul 2012 un schelet de femeie, „dar nu cred că sunt cele ale muzei pictorului italian”, după cum relata Daily Mail. Căutarea lor este departe de a se fi întrerupt, iar în plus a creat controverse.
Patru cadavre
Silvano Vinceti, şeful lucrărilor întreprinse sub o fostă mănăstire din centrul Florenţei, este de părere că scheletul găsit aparţine unei femei care a trăit la câţiva ani după Lisa Gherardini, femeia despre care experţii cred că i-a servit de model lui da Vinci pentru „Mona Lisa”. Echipa de arheologi – criticată pentru metodele folosite şi pentru acestă “iniţiativă plină de mister, cu săpături la fel de misterioase”, a descoperit în pământul de sub mănăstire osemintele a patru cadavre, îngropate unul deasupra altuia, aşa încât cercetătorii vor continua să sape pentru a ajunge în istoria mai îndepărtată.
Litere şi cifre
„Din registrele păstrate la mănăstire am aflat că osemintele dezgropate aparţin probabil Mariei Del Riccio, a femeie bogată care a murit în 1609”, a spus Vinceti, adăugând că „se poate ca şi osemintele Giocondei să fie acolo”.Lisa Gherardini a fost soţia unui bogat negustor de mătăsuri, Francesco del Giocondo. Majoritatea istoricilor moderni sunt de acord că femeia înfăţişată în „Mona Lisa” este Lisa del Giocondo, care s-a călugărit după moartea soţului. A murit la mănăstire în 1542, la 63 de ani.
Misterul care pluteşte în jurul Mona Lisei se concentrează în general asupra zambetului ei enigmatic. Nu demult, celebrul portret pictat de Leonardo da Vinci a devenit subiectul unei dezbateri diferite, după ce “detectivii” operelor de artă au observat, în urma unei noi analize „ceva” în ochii Giocondei. Bine ascunse în vopseaua întunecată a pupilelor sale se află litere şi cifre minuscule, amplasate de artist şi revelate abia acum numai datorită tehnicilor moderne de mare apropiere. Expertii susţin că simbolurile abia observabile reprezintă un fel de Cod al lui Da Vinci real. Descoperirea pare ieşită direct dintre paginile romanului cu acelaşi nume al autorului Dan Brown, în a cărui poveste tabloul Mona Lisei conţine indicii ascunse referitoare la Sfantul Graal.