Cancerul este un lucru groaznic pe care nimeni nu ar trebuie să-l îndure dar, din păcate, milioane de oameni trec prin acest coşmar. Astăzi aflăm că ştiinţa face un pas uriaş către eliminarea cancerului.
Succesul avut pe șoarecii nu asigură că virusul va putea trata oamenii, dar profesorul Fong rămâne optimist, deoarece alte virusuri specifice au fost eficiente în combaterea cancerului la om. Virusul, care provoacă răceala comună, a fost transformat într-un tratament pentru cancerul creierului de către oamenii de știință din SUA. S-a descoperit că o formă a virusului numită Imlygic sau T-Vec este capabilă să trateze melanomul, deoarece a ajutat sistemul imunitar al organismului să recunoască și să distrugă tumorile și celulele melanomului din organism, notează msn
Un alt exemplu, o formă modificată a virusului herpes este acum utilizată ca tratament eficient împotriva anumitor tipuri de cancer de piele.
Variola bovină este o boală virală care a stat la baza primelor vaccinuri împotriva variolei la om. Specialiştii folosesc acum variola bovină ca bază pentru tratamentul lor, numit CF33, pentru a trata cancerul. Compania australiană va viza în mod specific pacienții cu cancer de sân, melanom, cancer pulmonar, cancer de vezică, cancer gastric și triplu intestinal negativ.
Profesorul Yuman Fong, specialist american în cancer, a declarat: „S-a dovedit că virușii pot ucide cancerul de la începutul anilor 1900, când oamenii care au fost vaccinați împotriva rabiei şi le-a dispărut cancerul, intrat în remisie".
Pacienților care participă la studii umane li se va injecta virusul direct în tumora lor
Deși descoperirea este incredibil de interesantă, oamenii au fost avertizați că mai este mult de parcurs înainte de a putea fi folosit în spitale. Profesorul Sanchia Aranda, șeful Consiliului Cancerului, a declarat pentru Daily Telegraph: „Când este testat la oameni, vom vedea dacă sistemul imunitar se apără de virus și îl elimină înainte de a ajunge la cancer sau dacă există reacții adverse neplăcute". „Celulele canceroase sunt foarte inteligente, se mută pentru a supraviețui, și șansele sunt ca acestea să devină rezistente la virus așa cum sunt acum la chimioterapie și imunoterapie".