Mai mulţi muncitori săpau un drum în China. Pentru început, nimic spectaculos, dar pe parcursul săpăturilor s-a întâmplat ceva.
Respectiv a fost descoperită o mumie veche de 700 de ani, în stare excelentă. 2
Arheologii chinezi chemaţi să escaveze zona în care se afla mumia au fost surprinşi de starea extrem de bună în care se aflau pielea, genele, părul şi faţa acesteia. Femeia, care a murit în urmă cu circa 700 de ani, arăta ca şi când ar fi fost decedată de curând, după cum a raportat agenţia de stat Xinhua News, ceea ce, practic, nu are explicaţie!
Mumia a fost găsită în oraşul Taizhou, în provincia Jiangsu, împreună cu alte două morminte din lemn şi oferă date preţioase cu privire la viaţa în China, în perioada Evului Mediu.
Starea de conservare
Mumia era îngropată la o adâncime de doi metri, iar caracteristicile feţei şi articolele vestimentare erau extrem de bine păstrate.
Din primele cercetări, trupul, de 1,5 metri înălţime, este al unei descendente a dinastiei Ming, care a guvernat China, între anii 1368-1644. Mumia, care se afla într-un sicriu, a fost descoperită de o echipă de muncitori în timp ce aceştia lucrau la extinderea unei străzi. Pe mâna dreaptă a mumiei, veche de 700 de ani, se afla un inel. Aceasta purta un costum tradiţional al dinastiei Ming, în sicriu fiind găsite, de asemenea, oase, ceramică, scrieri antice şi alte relicve.
Descoperirea oferă detalii importante despre tehnicile de mumificare şi ritualurile de înmormântare ale dinastiei Ming. Directorul Muzeului din Taizhou, Wang Weiyin, a declarat pentru Xinhua News că vestimentaţia mumiei este realizată în mare parte din mătase şi bumbac.
El a spus că, de obicei, mătasea şi bumbacul sunt foarte greu de prezervat şi că săpăturile au dovedit că această proces de mumificare a fost folosit doar pentru înmormântările celor cu descendenţă nobilă. Descoperirea însă reprezintă pentru arhelogii chinezi atât o revelaţie, cât şi un mister, deoarece există multe semne de întrebare în ceea ce priveşte „starea de conservare”.