PNL şi PSD s-au retras din plenul Camerei Deputaţilor. Roberta Anastase prezidează şedinţa

Liberalii s-au retras, în această după-amiază, din plenul Camerei Deputaţilor, după ce Roberta Anastase a venit să prezideze şedinţa. Deputaţii PSD au părăsit şi ei apoi sala. Opoziţia a ameninţat că nu va participa la şedinţele conduse de Anastase, în semn de protest faţă de faptul că democrat-liberala nu demisionează în urma "fraudei" de la votul legii pensiilor.

Lucrările Camerei Deputaţilor sunt din nou blocate de liberali şi social-democraţi, aceştia fiind nemulţumiţi că Roberta Anastase este, astăzi, la prezidiul şedinţei. Deputaţii PNL s-au retras din sală la peste jumătate de oră de la începerea şedinţei, urmaţi apoi de colegii de la PSD şi cei ai PC. Aceştia din urmă s-au retras în balcoanele sălii pentru a monitoriza modul în care conduce şedinţa Roberta Anastase. "Atât timp cât doamna Anastase nu demisionează, Camera Deputaţilor este condusă nelegitim şi noi nu dorim să fim complici cu fraudele doamnei Anastase", a declarat, astăzi, Victor Ponta. El a mai spus că "activitatea unei Camere a Parlamentului este blocată doar de complicitatea şi de scutul pe care PDL îl fac, exact ca şi în cazul Ridzi, în jurul unei persoane dovedită deja în opinia publică de a fi fraudat un vot esenţial".

Moţiunea, probabil săptămâna viitoare Tot astăzi, liberalii au anunţat că îşi continuă şi ei boicotul. Mai mult decât atât, în semn de protest faţă de modul în care a fost adoptată iniţial legea pensiilor deputaţii PNL nu vor fi prezenţi în plen nici la reexaminarea actului normativ, a anunţat, astăzi, Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL.

"Nu vrem nici să avem un document foarte lung, riscăm să monopolizăm cu o citire plictisitoare de text. Până la urmă criticile principale pe care le aducem guvernului şi principalele direcţii de acţiune pot fi cuprinse în 10-12 pagini maxim. Cam ăsta a fost şi mandatul pe care l-am dat celor trei coordonatori de text din partea celor trei partide", a declarat Mihai Voicu, vicepreşedintele PNL, la finalul întâlnirii dintre liderii opoziţiei. "Greva" deputaţilor liberali şi social-democraţi a fost declanşată imediat după adoptarea legii pensiilor, acum aproape o lună de zile, când, după ce au ieşit din sală, partidele de opoziţie au acuzat că PDL, în frunte cu Roberta Anastase şi Sever Voinescu au fraudat votul.