Nu suntem lămuriți cine va organiza licitația pentru vânzarea mașinii cu care Dincă răpea fetele; Poliția sau Parchetul? Este orecum o premieră, căci niciodată nu s-a vândut atât de repede o mașină folosită la comiterea unei infracțiuni.
Infracțiuni contra înfăptuirii justiției - Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevede Codul penal. Art. 275.
(1) Sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.”
Am început cu citarea acestui articol din Codul Penal, pentru că ultimul eveniment din „Dosarul Caracal” se încadrează perfect aici. Cei care vor să ascundă urmele reţelei de traficanţi de carne vie au depăşit orice limită. Nu mai este vorba depre neglijenţă, impostură, nepăsare, prostie chiar. Este vorba, de-a dreptul, despre încălcarea legii. Şi nu de orişicine, ci de nişte magistraţi. Adică exact de către cei care ar trebui să apere şi să aplice legea în litera şi spiritul ei.
Tribunalul din Slatina, unde se judecă dosarul, a decis ca maşina lui Dincă să fie vândută la licitaţie. Maşina care apare pe camerele de supraveghere înainte ca Luiza Melencu să fie răpită, maşina care apare fotografiată în dosarul Luizei şi pe care a „rătăcit-o” printre hârtii procurorul Vasilescu de la DIICOT Craiova, maşina cu care Dincă a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, maşina pregătită de „monstrul din Caracal” special ca o capcană din care fetele care se urcau pe bancheta din spate, să nu mai aibă cum scăpa, urmează să dispară. Să dispară cu o aparenţă de legalitate. O decizie a tribunalului. Desigur că va fi cumpărată de cineva care are tot interesul ca ea să dispară. Mai ales că suma de pornire este o bagatelă: 200 de euro.
Să dispară pentru că această maşină este un mijloc de probă. Iar înstrăinarea ei, este infracţiune.
Carmen Obîrşanu, avocata familiei Melencu, ne-a declarat în exclusivitate: „Nu voi lăsa lucrurile aşa. Maşina aceea este indispensabilă pentru o cercetare judecătorească corectă. Am depus o contestaţie şi marţi se judecă. Vom vedea atunci ce verdict se va da. Oricum, voi sesiza CSM-ul cu privire la acest aspect”.
Trebuie să mai spunem că maşina folosită la răpirea fetelor se află, de când a început ancheta şi până astăzi, în custodia poliţiei. Cu toate astea, ea a fost descompletată, după cum ne-a declarat avocata familiei Melencu. Nu mai are scaune și canapeaua din spate, alte elemente din interior și din portbagaj lipsesc.