„Dacă vrem să creştem copii care să nu fie nerăbdători, să fie în stare să se oprească pentru a se bucura de micile plăceri ale vieţii, să amâne răsplata - o capacitate care aduce mari beneficii mai târziu în viaţă, atunci ar trebui să locuim în locuri cu puţine resturante cu mâncare care îngraşă".
De această părere sunt cercetătorii de la Universitatea din Toronto, care mai notează, în Social Psychological and Personality Science, „că acest lucru se întâmplă deoarece sistemul fast food îi poate determina pe oameni să se simtă mai nerăbdători, reducându-le capacitatea de a-şi încetini ritmul activităţii pentru a savura plăcerile simple ale vieţii”.
Unul dintre studiile lor a avut în vedere câteva sute de persoane din SUA, cercetătorii investigând în ce măsură erau acestea capabile să se bucure de diferite experienţe simple şi agreabile, de genul celor ce pot fi întâlnite în viaţa reală. Folosind apoi date din cel mai recent recensământ economic din SUA, experţii au corelat răspunsurile participanţilor cu caractersticile zonelor în care locuiau, din punct de vedere al numărului de restaurante fast food, comparat cu restaurantele obişnuite.
Rezultatele au arătat că locuitorii cartierelor unde existau concentraţii mari de restaurante cu mâncare nesănătoasă erau semnificativ mai puţin capabili să se bucure de experienţe plăcute ale vieii.