De ce și-a dat demisia ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu: Pentru a nu periclita reforma în educație

Sursa: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Fostul ministru al Educației susține că și-a dat demisia pentru a nu periclita reforma din domeniul educației. Sorin Cîmpeanu a fost în centrul unui scandal de plagiat, dar a spus că nu a greșit cu nimic.

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut luni mai multe precizări legate de demisia sa. El a spus că a decis să renunțe la funcție pentru a nu periclita reforma din educație.

„Discuțiile în spațiul public au fost deturnate într-o manieră nedreaptă, nefirească spre alte subiecte care nu sunt în interesul a milioane de elevi, a sute de mii de studenți sau a sute de mii de profesori. Am considerat că această demisie este necesară pentru a nu periclita reforma în educației“, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit stiripesurse.ro.

Demisie acceptată de premier

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcție săptămâna trecută. Decizia a venit în urma unui scandal de plagiat. Imediat după anunțul lui Cîmpeanu, premierul Nicolae Ciucă a transmis că i-a acceptat demisia.

„Am acceptat demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcţia de ministru al educaţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”. a spus Nicolae Ciucă.

Potrivit premierului, în continuare, România are nevoie de stabilitate şi coerenţă pentru a putea implementa o reformă durabilă în sistemul de învăţământ. PNL va decide astăzi, 3 octombrie, cine va fi noul ministru al Educației.

Acuzații de plagiat

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, acum o săptămână, pe ministrul Educaţiei că ar fi plagiat un curs universitar (îndrumător de lucrări practice) şi şi-a fi „însuşit fraudulos şi paternitatea" mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Înainte să își anunțe demisia, Sorin Cîmpeanu a comentat acuzațiile de plagiat și a spus că aceia care le lansează „sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei“ şi că îndrumătorul de lucrări practice pe care şi-a pus semnătura „a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor“, potrivit Agerpres.

El a motivat trecerea numelui său pe îndrumător spunând că "să treci nume precum Arhimede la autori, nu era cazul“.