De ce ne plac alimentele grase? Oamenii de ştiinţă au găsit motivul

Limba noastră recunoaşte şi are o afinitate pentru grăsimi, potrivit cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis. Ei au descoperit că o variaţie a unei gene ne poate face mai mult sau mai puţin sensibili la gustul grăsimilor.

Este vorba de o variantă a unei gene numite CD36. Studiul americanilor este primul care identifică receptori care simt grăsimea şi sugerează că unii oameni pot fi mai sensibili la prezenţa grăsimilor din alimente şi au probleme mai mari cu greutatea. "Scopul cercetării este să înţelegem cum funcţionează percepţia noastră despre grăsimile din alimente şi cum influenţează asta ce mâncăm şi cantitatea de grăsimi pe care o consumăm. În studiu, am descoperit un motiv posibil pentru care unii simt grăsimile iar alţii nu. Pe măsură ce consumă mai multe grăsimi, unii devin mai puţin sensibili la el, ceea ce impune o cantitate mai mare de grăsimi pentru a obţine aceeaşi satisfacţie", a declarat dr. Nada Abumrad, cercetător în cadrul "Dr. Robert A. Atkins Professor of Medicine and Obesity Research".

Teste făcute pe animale au arătat că cele cărora li s-a eliminat gena CD 36 au scăpat şi de preferinţa pentru alimente grase. Şi eliminarea grăsimilor din alimentaţie poate ajuta la tratarea problemelor cu greutatea.