Celebrul Dr. Oz a adunat părerile mai multor medici în legătură cu alimentele pe care nu le-ar consuma niciodată.
Prin urmare, iată ce alimente nu ar consuma unii dintre medici niciodată şi din ce motive stau departe de ele.
Spre exemplu, medicul oncolog Marleen Meyers evită laptele pasteurizat din comerţ. Potrivit eva.ro, specialistul susţine că din anul 1980 fermierii au început să injecteze vacile cu hormoni de creştere pentru a le grăbi dezvoltarea şi pentru a mări cantitatea de lapte. Chiar dacă aceşti hormoni de creştere se pare că sunt inactivi în corpul uman tot generează schimbări care pot favoriza dezvoltarea unor tumori, în special la sân, prostată şi colon. Dr. Oz propune consumul laptelui de ţară sau ecologic.
Din plastic
Medicul pediatru Alan Greene evită cartofii care nu sunt ecologici, deoarece conţin foarte multe pesticide. Potrivit specialistului, cartofii obişnuiţi conţin foarte multe pesticide care dublează riscul de ADHD la copii. Sfatul este de a alege cartofi cultivaţi organic şi care nu au fost stropiţi. Medicul ginecolog Jennifer Landa evită conservele din comerţ, motivul fiind că au bisfenol A (BPA), o substanţă chimică folosită de producători pentru a preveni ruginirea metalului. Studiile arată că bisfenolul A interferează cu hormonii din corp, afectând sistemul reproducător şi crescând riscul de cancer, după cum avertizează specialistul. Landa propune consumul alimentelor în stare proaspătă, congelate sau păstrate în recipient de sticlă sau carton: „Este bine să nu încălzeşti la microunde sau să torni lichid fierbinte în recipiente din plastic. Acest lucru favorizează transferul bisfenolului A din plastic în alimente”.