Oamenii de ştiinţă s-au împărţit în două tabere şi au dezbătut motivul pentru care maimuţele nu pot vorbi, deşi anatomia acestora este foarte asemănătoare ca cea a omului.
Cercetătorii au analizat tractul vocal al macacilor, care stimulează sunetele, şi au desoperit că baza bilologică pentru suntele vocale auzite şi vorbite există, însă acestora le lipseşte puterea creierului de a le reproduce.
"Vrei să te căsătoreşti cu mine?" este poate cea mai romantică şi frumosă expresie pe care o persoană i-o poate spune unei alte persoanea, însă sună terifiant când iese din gura unui macac.
Echipa care s-a ocupat de acest experiment a creat simulări pe un computer şi a calculat vibraţiile aerului prin intermediul gâtului animalelor.
Oamenii de ştiinţă au reuşit, într-un final, să recreeze această parte, dar au ajuns la concluzia că aceste animale pot reproduce, din punct de vedere biologic, aceste sunete, dar lipsa intelectului nu le poate ajuta să le şi transmită, transmite Dailymail.
În ciuda experimentelor şi a ADN-ului maimuţelor schimbat până la 96 la sută, oamenii rămân singurele fiinţe care pot reproduce un discurs fluent fără probleme.