A intrat deja în antologie teoria mai mult SF conform căreia Germania nazistă ar fi vrut ca steagul cu zvastica al celui de-al Treilea Reich să fluture deasupra Casei Albe.
Poveștile, nu puține, despre modul în care Germania lui Hitler ar fi reușit să învingă Statelor Unite, implică, de obicei, superarme, cum ar fi bomba atomică, arată o analiză publicată de NationalInterest.
Explicând însă de ce, chiar și cu o astfel de armă, Germania nu ar fi putut invada cu succes America. Pentru că invadarea unei țări nu garantează succesul, iar istoria ne oferă cel mai bun exemplu: Napoleon și invazia Rusiei. Iar exemplele pot fi numeroase.
Statele Unite prezintă câteva probleme mai mari. În timpul invaziei britanicilor, din războiul din 1812, care a dus la incendierea Casei Albe, britanicii veneau din Canada și, cel mai important, controlau în mare măsură rutele maritime.
Germania nu a controlat niciodată mările și nici nu avea cum. Deci, cu excepția cazului în care Marea Britanie și Uniunea Sovietică ar fi fost „eliminate” din război, cel mai bun lucru pe care Hitler l-ar fi putut spera în acel monment ar fi fost o pace negociată. În timp ce Germania ar fi debarcat o mână de agenți de sabotaj cu ajutorul U-Boat (submarinele militare germane), ar fi fost practic imposibil să aducă o întreagă armată peste Ocean. Pentru a organiza o invazie reușită ar fi fost nevoie de o etapă de bază, cum ar fi modul în care armata SUA ar fi reușit să-și desfășoare trupele nu din America, ci din Marea Britanie. E adevărat că, în Primul Război Mondial, Germania a încercat să implice Mexicul în război, existând dezbateri legate de posibilitatea Germaniei de a invada America prin ipoteticul aliat sud-american. Dar tot ar fi trebuit să-și ducă armatele peste Atlantic. Apoi, trebuia luat în calcul că orice forță invadatoare se poate confrunta cu o armată mult mai mare decât a sa. Principala problemă ar fi fost aprovizionarea, în condițiile în care armata germană abia putea obține suficiente provizii pe front în timpul invaziei Uniunii Sovietice. Mai mult, rezistența americană ar fi fost „acerbă”.
Dar cu bomba atomică?
Singura speranță a Germaniei pentru a înfrânge America ar fi fost bomba atomică, dar încă nu e clar dacă putea să dezvolte o astfel de armă. Un documentar produs de o televiziune din SUA arată că Germania a alocat cantități uriașe de resurse pentru a face rachete, avioane cu reacție și alte forme de tehnologie militară letală, dar nu a încercat cu adevărat să dezvolte o bombă atomică. Studii recente au arătat, de asemenea, că nemții aveau capacitatea de a dezvolta o astfel de „super-armă”, dar dacă ea ar fi dus la o victorie a naziștilor iar nu e clar.
Singura șansă a Germaniei la o victorie nucleară ar fi fost dacă Statele Unite nu aveau propriul „Proiect Manhattan”. Într-un astfel de scenariu, probabil că SUA ajungeau la masa păcii.
O concluzie a publicației americane este aceea că orice scenariu privind invadarea SUA de către nemți se învârte în jurul lui „dacă”. Și a unui lanț de evenimente complet diferit, cu același „dacă” în centru. Dacă liderul fascist britanic Sir Oswald Mosley ar fi obțuinut puterea în Marea Britanie și s-ar fi alăturat Germaniei naziste în războiul împotriva Uniunii Sovietice, înainte de a-și îndrepta atenția asupra „capitaliștilor decadenți” din SUA. Într-un astfel de caz, ar fi fost posibilă o invazie din Canada, dar ar fi fost mai mult o invazie britanică, decât una a Germaniei.