Sunt folosite în multe tratamente de către terapeuţi. Sunt la îndemână, dar nu prea ştim ce minuni pot face pentru sănătatea noastră.
Este vorba despre beneficiile florilor de salcâm. Care pot fi consumate ca atare, proaspete, dar şi în salate, ori prăjituri. Florile de salcâm pot fi uscate şi mărunţite, apoi folosindu-se pulberea vegetală.
Cu miere
Pulberea de flori de salcâm se poate consuma cu miere, sau se poate face ceai din flori de salcâm, fie proaspete, fie uscate. Despre aceste flori se mai spune că este bine să fie consumate dimineaţa, pe stomacul gol. Florile de salcâm sunt indicate în bolile tubului digestiv, cum ar fi: esofagita de reflux, gastrita, ulcer gastric sau duodenal, colon iritabil. De asemenea, sunt indicate în tratarea durerilor şi arsurilor gastrice, precum şi a hiperaciditaţii sucului gastric.
Mai sunt utilizate şi în răceli, pentru tratarea tusei sau ameliorarea simptomelor din astm. Potrivit Healthy, aceste flori au atât efect de liniştire, cât şi de reglare a funcţiilor organismului, printre care şi cea de odihnă.