De ce e mult mai bun Guvernul PNL decât altele. Editorial exclusiv EvZ de Rareș Bogdan

Oricât s-ar chinui niște politicieni mediocri și câțiva propagandiști bine plătiți să inducă senzația că demolarea Guvernului PNL este un act de sănătate publică, românii pot descoperi ușor că PSD îi minte cu nonșalanță, ca de obicei.

Primul argument care îmi vine în minte este acesta: nu Guvernul PNL a făcut de rușine România în lume, ci cele ale PSD! Nu din cauza liberalilor a ajuns România pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume sau în jurnalele celor mai puternice televiziuni, ca tărâm unde o șleahtă de îmbuibați confiscă Justiția, terorizează magistrații și schimbă principii juridice ce rezistă pe glob din timpul Imperiului Roman!

Ci din cauza social-democraților, care vor acum să dărâme Guvernul PNL pentru a „gestiona” câteva zeci de miliarde de euro pe care România le va primi de la Comisia Europeană.
Dar nu este singurul argument! Cine are curiozitatea să compare administrațiile liberale cu pungile de sărăcie din România, marca exclusivă a social-democraților, găsește rapid multe altele.

Pe de o parte avem comunități conduse de primari și președinți de consilii județene destupați la minte, care au mobilizat toate resursele locale (comunitatatea academică, mediul de afaceri, ong-urile), au atras miliarde de euro pentru proiecte inteligente și au ridicat nivelul de trai; de cealaltă avem populații sărăcite, dresate să stea cu mâna întinsă, pentru a oferi un vot la momentul oportun.

Fenomenul respectiv are o cauză: diferența de mentalitate, izvorâtă dintr-un algoritm cu bazele în istoria recentă. De-o parte avem oameni educați să susțină antreprenoriatul și economia de piață, bazată pe meritocrație și competiție, sau urmași ai unor intelectuali care au înfundat pușcăriile deoarece au refuzat să accepte Armata Roșie „eliberatoare” și nu și-au vândut conștiința; de cealaltă parte îi avem pe urmașii bolșevicilor români, pe admiratorii activiștilor puturoși care au făcut carieră în PCR prin slugărnicie, nu datorită calităților personale.

Țineți minte „Moromeții”? Este doar un exemplu, dar îl înțelege toată suflarea. Vă mai dau unul, care ilustrează perfect cu ce avem de-a face! Nu mai știu în ce an, înainte de care alegeri, tovarășul Ion Iliescu a făcut un joc de senzații electorale de genul „om fi noi proști, dar suntem mulți”. Adică exact ce a spus Gabriela Firea recent – „știu că ne credeți pe toți proști, dar nu uitați că suntem mulți” – cu siguranță, niciunul nu știa că aceste cuvinte le-a pus Costache Negruzzi în gura lui Vodă Lăpușneanu, dar cei care i-au învățat, au avut o bătaie lungă.

Prea sofisticată, după mine, dar treaba lor! Degeaba se induce senzația că liderii de stânga sunt croiți după chipul și asemănarea electoratului lor! Asta a ținut în 2000, când Iliescu l-a învins pe Vadim cu sloganul „Aproape de oameni, împreună cu ei” – dar singurii oameni care contau, s-a văzut ulterior, erau cei din cauza cărora, în 2003-2004, România primise ștampila de „stat mafiot”, caracterizat prin „corupție endemică”.

În realitate, șefii pesediști au averi faraonice și sunt insensibili la problemele reale ale românilor, pesediști sau nu. Dacă adăugăm lipsa de performanță administrativă, lucrurile sunt clare. Niște repetenți și niște inși unsuroși, veroși, fără inimă, sau care au în loc de inimă un cod IBAN, au pretenția că protejează populația mai bine decât Dumnezeu.

De cine să o protejeze? De un Guvern care nu e perfect, dar se străduiește să repare porcăriile economice și sociale prin care România a fost secătuită zeci de ani? De un Guvern care a reușit să protejeze populația în fața pandemiei până în momentul când PSD și ALDE, prin intermediul CCR și al Avocatului Poporului, au decis că măsurile de protecție sunt prea aspre? Unde este România acum, comparativ cu alte țări, și unde era în aprilie, de pildă?

Sau cifrele halucinante, care arată că avem mai multe cazuri de Covid 19 decât în China, nu sunt reale? Sunt exact opera PSD și a ciolacilor care au pus stăpânire pe acest partid! Vor să demoleze Guvernul PNL? Pentru ce, pentru a continua jaful? 30 de ani de furt sunt puțini?
…Nu credeam că o voi gândi vreodată, dar puteam să jur că, odată cu Viorica Dăncilă, PSD decăzuse absolut. Ei bine, iată că se poate și mai jos!

This post was last modified on 31 august 2020 9:32