De cartea recordurilor. Un bărbat din Botoșani a băut pe nerăsuflate spirtul găsit într-un cabinet la Urgențe

Sursa foto: OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Un bărbat de 47 de ani, din Botoșani, i-a speriat pe medici. El a surprins cadrele medicale de la Spitalul de Urgență, după ce a băut, dintr-o înghițitură, o sticlă de spirt găsit în cabinet.

alcool sanitarMiercuri dimineața, un bărbat din Botoşani, a bătut dintr-o sorbire o întreagă sticlă de spirt medicinal. Întâmplarea a avut loc la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Mavromati” din Botoșani. Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost adus cu ambulanţa la Urgenţă. Până în momentul de faţă nu se cunoaște din ce motive. El ar fi devenit agresiv verbal cu personalul medical.

El a rămas nesupravegheat timp de câteva minute, personalul medical fiind ocupat şi cu alte urgenţe. În câteva secunde bărbatul ar fi pus mâna o o sticlă de spirt, găsită pe una dintre noptierele salonului de la Urgenţe şi l-a băut ca pe apă. După ce a a terminat sticla, a pus-o pe masă s-a ridicat şi a fugit din spital, informează stiri.botosani.ro.

Alcoolul metilic este extrem de toxic pentru organismul uman, doza letală fiind de doar de câțiva zeci de mililitri. Acest tip de alcool este incolor şi poate fi uşor confundat cu alcoolul etilic şi tocmai de aceea nimeni nu ar trebui să folosească alcool de provenienţă necunoscută.

 Spirtul medicinal este foarte periculos pentru organismul uman

Medicii spun că este foarte periculos să bei spirt, de aceea tragem încă un semnal de alarmă, să nu utilizați alcool sanitar de proveniență necunoscută sau care nu e destinată utilizării sanitare. De asemena, spirtul nu trebuie băut sub nicio formă.

După ce bei un păhărel de alcool sanitar, apar tulburările de vedere, probleme digestive, dureri de cap, iar starea de sănătate generală se alterează rapid.

Alcoolul metilic este foarte toxic. Doza letală de 30 de mililitri. E incolor, volatil și inflamabil și se aseamănă cu alcoolul, de aceea e ușor de confundat.

Specialiștii spun că în clinică, după o perioadă de latență de la 1 la 36 de ore apar fenomene grave, rapid mortale, caracterizate prin dureri de cap, tulburări de vedere mergând până la orbire, cele digestive și alterarea stării generale.