Reprezentanții Ministerului Transportului au anunțat că îl vor revoca din funcție pe Daniel Manole, directorul care a fost reținut de procurorii de la DNA.
Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), va fi revocat joi din funcţie. Au anunţat reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), după ce acesta a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.
Declarațiile făcute de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, în acest caz
Referitor la punerea sub acuzare a directorului ARSVOM, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, salută demersurile făcute de DNA pentru investigarea faptelor de corupţie. „De la începutul mandatului, am spus că e nevoie de toate instituţiile statului pentru a face curăţenie”, a spus ministrul Cătălin Drulă.
MTI precizează că achiziţiile de nave ale ARSVOM, la care se face referire în comunicatul DNA, au fost încheiate în anii trecuţi. „De asemenea, directorul general al ARSVOM a fost numit în funcţie în anul 2020. Acesta urmează a fi revocat mâine din funcţia deţinută.”
Totodată, MTI precizează că este în faza finală un raport al Corpului de Control la aceeaşi instituţie, iar conţinutul raportului va fi pus la dispoziţia procurorilor, într-un demers care se înscrie în cooperarea cu instituţiile din sistemul judiciar. Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) din cadrul Ministerului Transporturilor, Daniel Manole, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, a informat, miercuri, DNA.
Ce se precizează în comunicatul procurorilor DNA
Conform unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Daniel Manole, director al ARSVOM, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi luare de mită, dar şi a trei administratori ai unor societăţi comerciale, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.
De asemenea, anchetatorii precizează că în dosar a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de un alt om de afaceri, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, conform Agerpres.