Dacă vrei să ai băiat, mănâncă bine în timpul sarcinii!

Este sfatul dat tinerelor mame de către o echipă de cercetători britanici, care a studiat legătura dintre aportul de calorii din perioada sarcinii şi sexul viitorului copil.

Se pare că totul începe de la ce tip de alimente trebuie consumate în timpul sarcinii.

Dr Fiona Matthews şi colegii săi de la Universitatea Oxford au studiat obiceiurile culinare a 740 de femei din Marea Britanie, înainte şi după conceperea unui copil.

În cadrul monitorizării s-au avut în vedere numărul de calorii, varietatea de vitamine şi nutrienţi din hrana fiecăreia dintre femei.

Rezultatele au arătat că 56% dintre cele care au urmat o dietă cu multe calorii, calciu şi vitaminele C, E şi B12 au dat naştere la băieţi.

Aceasta dovedeşte că embrionul masculin necesită mult mai multă energie decât cel feminin.

Pe de altă parte, este evident faptul că obiceiurile culinare joacă un rol important în evoluţia sarcinii. Astfel, tendinţa care există în anumite ţări de a menţine un regim hipocaloric în timpul sarcinii justifică numărul descrescător al populaţiei de sex masculin.