Persoanele cu pielea de culoare mai deschisă, care de obicei sunt predispuse şi arsurilor solare, ar putea avea nevoie de anumite suplimente pentru a se asigura că au în corp suficientă vitamina D.
Culoarea palidă a feţei ar putea fi generată de lipsa vitaminei D din corp, susţin experţii în urma ultimelor studii în domeniu. Vitaminei D i se mai spune şi "vitamina soarelui", deoarece corpul o poate produce în urma expunerii la soare.
Chiar dacă stau o grămadă de timp la soare, cei care au pielea mai palidă nu pot recupera suficient lipsa acestei vitamine, relevă studiul unei echipe de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie.
Pentru a recupera deficitul de vitamina D este nevoie şi de expunere la soare, însă într-o măsură echitabilă, dar şi de suplimente nutritive.
Din cele 1.200 de persoane examinate de medici, în cadrul studiului, 730 avea nivelul de vitamina D mai mic decât nivelul optim pe care trebuie să îl aibă orice om. Trăsăturile comune ale celor cu un nivel scăzut de vitamina D sunt pielea palidă, în special în zona feţei, şi pistrui.
Nu doar cei palizi au lipsă de vitamina D Studiile anterioare au dovedit şi faptul că persoanele cu piele de culoare închisă, din zona Africii, sunt expuse deficienţei de vitamina D, deoarece au tendinţa de a-şi acoperi tot corpul.
Vitamina D este foarte importantă pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor.
În mod normal, un om, pentru a avea produce suficientă vitamina D, are nevoie să stea la soare 10-15 minute zilnic. Cei care se ard mai uşor atunci când stau la soare, ar trebui să consulte un medic şi să ia anumite suplimente cu vitamina D.