Cumpără-ți frigider de pe internet. Ieși mult mai ieftin!

Una dintre urgenţele majore cu care ne confruntăm vara este defectarea frigiderului. În cazul unei astfel de probleme, avem două opţiuni: să-l reparăm sau să ne cumpăram altul

Decizia ţine, ca întodeauna, de buget. Chiar şi în cazul apelării la specialist este posibil ca preţul cerut pentru repararea aparatului electrocasnic să ne convingă de necesitatea unei noi investiţii, absolut necesare.

Alegerea firmei și a modelului

Dacă nu aveţi o firmă preferată, alegerea unui frigider este destul de complicată. Multitudinea de modele, culori, tipuri, înălţimi, capacităţi, consumuri de energie electrică şi, nu în ultimul rând, de preţuri vă vor da de furcă până veţi decide.

Primul sfat este să faceţi o prospectare a pieţii. Găsiţi câteva magazine unde oferta de electrocasnice mari este generoasă şi vedeţi cât mai multe modele. Astfel, pe lângă mărime, caracteristici şi culoare vă veţi face şi o idee despre preţuri.

Magazinele online au preţuri mai mici

Nu cedaţi tentaţiei să achiziţionaţi un frigider de la magazin. După ce v-aţi făcut o idee despre modelul, mărimea şi capacitatea care vă convin, căutaţi-l pe internet. Există o multitudine de magazine online care au oferte mai bogate decât magazinele clasice. În plus, există site-uri specializate de comparări, nu evitaţi să le folositi atât pentru specificaţii, cât şi pentru preţuri.

Cu gheaţă sau no frost?

Frigiderele convenţionale sunt, în general, cele mai vândute produse de acest gen. Tehnologiile de ultimă oră le-au făcut silenţioase, încăpătoare şi cu un consum minim de energie electrică, ceea ce reprezintă un mare bonus în timpurile noastre. În ceea ce priveşte varianta „no frost”, la capitolul „minusuri” sunt aparate mai scumpe, mai mici, mai puţin silenţioase şi consumă ceva mai multă energie electrică. Ca plusuri: nu există mirosuri în interior, datorită circulaţiei aerului şi a lipsei de umiditate, alimentele se menţin ceva mai mult şi, cel mai important, nu trebuie să-l dezgheţaţi.

Clasic, combină frigorifică sau „side by side”

Dacă aveţi nevoie de un frigider încăpător, pentru o familie numeroasă, în care consumul zilnic este la cote ridicate, vă recomandăm un frigider clasic cu congelator deasupra. Capacităţile acestora sunt cele mai mari de pe piaţă, iar raportul calitate-preţ este cel mai bun.

Combina frigorifică, de regulă, este mai mică în ceea ce priveşte mărimea, implicit capacitatea, şi se poate „strecura” într-o bucătarie de bloc. Cu toate că sunt aparate populare, iar într-o primă fază nu existau decât variante cu congelatorul jos şi cu sertare, moda s-a schimbat, iar acum congelatorul poate fi poziţional sus, iar în loc de sertare să aibă rafturi. Ca şi manevrabilitate, specialiştii recomandă frigidelele cu congelatorul jos datorită poziţiei uşor accesibile.

Frigiderele „side by side” sunt o modă nouă în România. Cu toate că par foarte mari, spaţiul interior în cele două compartimente nu este foarte generos, mai ales pe partea de congelator.

Cu preţul unui frigider de lux poţi să-ţi iei o maşină

Frigiderele mici cu o uşă – folosite pentru birouri, hoteluri, cu capacitate de până în 100 litri - au preţuri pornind de la 421 lei, putând ajunge la 829 lei. Bineînţeles, există şi variantele de lux, care pot depăşi 1.500 lei. Frigiderele medii cu una sau două uşi – recomandate familiilor numeroase care au nevoie de o capacitate mai mare pentru alimente. Preţurile încep de la 420 lei şi pot ajunge la 752 lei, exceptând gama de lux.

Combinele frigorifice – datorită structurii mixte, compacte, poate fi luat în considerare a fi cel mai bun frigider. Aici, preţurile variază între 808 lei şi 62.000 lei, ultimul preţ fiind cel al variantei de lux. Side bz side – preţurile încep de la 1.943 lei şi ating suma de 23.249 lei. Preţurile medii se situează în plaja de 2.500-3.500 lei.