Există soluții în tratarea depresiei, anxietății și panicii în afară de medicamente
Oricine a suferit măcar o dată de un atac de panică! La fiecare se manifestă diferit, însă simptomatologia are câteva caracteristici comune - pulsul inimii crește, apare senzația de sufocare, amețeli, furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor.
Tema, panică, stările lungi de tristeșe inexplicabile, lipsa încrederii în sine, sentimentul de durere sufletească, și de disperare reprezintă factorii de alarmă pentru una dintre aceste boli. Ele se declanșează fie după un eșec emoțional, al unei afecțiuni fizice sau al despărțirii de cineva drag.
Psihoterapia și sesiunile de dezvoltare personală îți pot restabili echilibrul pierdut, astfel că poți să redevi persoana dinainte de debutul acestor boli.
Psihoterapia cognitiv-comportamentală a devenit parte a mediului online, astfel, că foarte mulți psihoterapeuți își organizează ședințele pe internet. Pacienții nu trebuie să se deplaseze până la cabinet, astfel că ei pot fi consiliați din fața laptop-ului prin Skype.
Alte sfaturi prin care poți să treci de astfel de stări necesită foarte mult efort din partea ta
- 10 minute în fiecare zi meditează. Încearcă să îți golești mintea de gânduri. Va fi greu la început, însă după o perioadă de timp vei putea face asta mereu.
- Amintește-ți că ești stăpânul propriului tău corp, iar totul pornește din adâncurile voinței tale
- Singura persoană care poate trece peste ești tu și nimeni altcineva
- Încearcă să te redescoperi și caută mereu lucruri pe care să le faci cu pasiune
- Investește timp în relațiile cu familia și prietenii
- Ține un jurnal în care poți să scrii atunci când nu te simți bine. Astfel, te vei elibera
- Niciodată să nu te oprești din luptă