Varicela, sau vărsatul de vânt – cum este cunoscută popular -, este o infecție virală extrem de contagioasă. Aceasta se manifestă printr-o erupție cutanată pruriginoasă. Cu alte cuvinte, pe suprafața pielii ies mai multe bubițe roșii care provoacă mâncărimi intense.
Potrivit libertatea.ro, înainte de aparția vaccinului împotriva varicelei, fiecare om ajungea să contracteze această boală până la vârsta adultă. În prezent, numărul de cazuri a scăzut semnificativ. La copiii care sunt într-o stare vizică bună, varicela dispare fără complicații. Totuși, boala poate apărea și la adulți, în cazul în care aceștia nu au fost vaccinați. Complicațiile sunt rare și se tratează în spital.
Iată câteva simptome ale varicelei: febră, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, oboseală, slăbiciune, dureri musculare și cunoscutele bubițe roșii care în 12-24 de ore se vor transforma în vezicule cu lichid clar.
Iată ce trebuie să faceți în cazul în care contractați varicelă.
Trebuie să vă izolați la domiciliu și să vă prezentați la medic pentru stabilirea diagnosticului. Doctorul poate prescrie antihistaminice pentru calmarea mâncărimilor, antivirale și antiinflamatoare pe bază de ibuprofen pentru scăderea febrei.
Totodată, există și un tratament naturist pentru infecție: baie cu apă călduță în care se toarnă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în cazul copiilor mici, iar în cazul celor mai mari sau adulților o jumătate de cană, baie cu apă caldă în care se toarnă 1 cană de fulgi de ovăz măcinați fin și o dietă pe bază de alimente fierte.
Nu trebuie să uitați că scărpinatul trebuie evitat.