Conectat la o sursă audio cum ar fi un mp3 player sau un laptop, gadgetul VibeHolic emite vibraţii care se propagă în structura unui obiect de care este lipit şi îl face să emită unde sonore.
Un aparat cât palma îţi transformă orice cutie de carton într-o adevărată boxă. VibeHolic este un concept de difuzor, a cărui utilizare este destul de simplă: se conectează la un player, la notebook, telefon mobil sau la orice altă sursă audio care are o intrare pentru un jack stereo de 3,5 mm. Am pus şi noi la teste un astfel de aparat. Pe birou, cutii de carton şi cam pe tot ce se găseşte într-un birou în care stai câteva ore.
Prima senzaţie pe care ţi-o dă aparatul este cea de mobilitate. Nu e foarte voluminos, un pic mai mare decât o săpunieră, şi uşor cât un telefon mobil. Se poate alimenta cu două baterii de tip AAA sau direct de la un calculator printr-o mufă USB.
Biroul cântă pe bass
Dispozitivul care vibrează e mic cât o galenă de telefon fix şi se lipeşte printr-o bandă adezivă. Conectat la sursa audio, lam deschis şi l-am pus la treabă. În mână, gadgetul vibrează destul de puternic.
Prima dată am încercat pe o cutie de carton, imediat cum l-am lipit a început să cânte muzica. E adevărat că nu sună ca un sistem 5.1, însă se aude cu mult mai bine şi mai clar decât un laptop sau difuzorul unei unităţi PC. L-am încercat şi pe alte suprafeţe.
Dacă pe cutia de carton se auzeau destul de bine frecvenţele medii şi înalte, pe birou, bassul era dominant, cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul unui geam sau al unui dulap din lemn. Însă, pe suprafeţe mai subţiri, cum sunt cele din plastic, chiar şi din tablă mai subţire, muzica domină imediat.
S-a auzit destul de bine pe o cutie din plastic, pe coşul de gunoi acoperit sau pe un butoi din plastic. Cele mai indicate ar fi obiectele rigide, dar care să vibreze uşor. Acestea scot sunete destul de puternice, mai ales atunci când sunt emise frecvenţe joase sau înalte.
Cel mai tare se aude pe vizetă
Orice moticiclist îşi doreşte să asculte şi altceva decât sunetul claxoanelor şi înjurăturile şoferilor din trafic. Aşa că următoarea probă de foc a fost pe o cască de motociclist.
Dacă merge, motocicliştii ar putea asculta muzica preferată sau indicaţiile GPS-ului fără să mai fie nevoiţi să poarte căşti incomode. Ei, bine în zonele în care casca are antifonul şi buretele pentru protecţie se aude cam înfundat.
Cel mai tare şi clar s-a auzit pe vizetă, acolo unde şi materialul este ceva mai subţire. Ca să nu deranjeze la vizibilitate, poate fi montat cât mai spre laterale. Pus la tot felul de încercări, suprafaţa adezivă a cam început să se murdărească, şi să nu se lipească prea bine. Însă, am salvat-o cu o cârpă umedă.
DETALII TEHNICE
VibeHolic
- Frecvenţa - 300 Hz~10.000 Hz
- Impedanţa - 4 Ohm;
- Dimensiuni -
- lungime - 8 cm;
- lăţime - 8 cm;
- grosime - 5 cm;
- Greutate - 0,4 kg;
- Alimentare - 2 baterii AAA sau USB;
- Conectare - Jack stereo 3,5 mm;
- Preţ - 129 lei.