Cum îți dai seama ce obiective să-ți pui (II)

Stabilirea unor obiective poate fi o modalitate eficientă și mai puțin stresantă de a ne dezvolta din punct de vedere emoțional și intelectual. Stabilirea obiectivelor ajută la eficientizarea propriei vieți, la minimalizarea stresul și chiar vă ajută să deveniți o persoană de succes așa cum vă doriți, într-un timp mult mai scurt. Pentru a oferi o acoperire largă și echilibrată a tuturor domeniilor importante din viața dvs., încercați să stabiliți obiectivele în unele dintre următoarele categorii răspunzând la câteva întrebări:

Carieră. La ce nivel doriți să ajungeți în cariera dvs.? Există o evoluție constantă?

Financiar. Cât doriți să câștigați? Ce investiții doriți să faceți pe termen lung?

Educație. Există cunoștințe pe care doriți să le dobândiți în special? Ce informații și abilități trebuie să aveți pentru a atinge alte obiective?

Familie. Vreți să deveniți părinte? Cum doriți să fiți perceput de partenerul de viață sau de membrii familiei? De ce îmi este teamă să divorțez?

Artistic. De ce nu mai am timp să pictez? De când nu mi-am mai renovat locuința?

Atitudine. De ce lumea mă evită? De ce colegii de muncă nu au încredere în mine?

Fizic. Doriți să slăbiți câteva kg? Aveți nevoie de masă musculară? Doriți să vă schimbați tunsoarea?

Plăcere. Cum doriți să vă bucurați? Când v-ați răsfățat ultima oară?

Altruism. Ce ați putea face pentru comunitatea din care faceți parte? Cum puteți da o mână de ajutor celor care au nevoie?

Alocați-vă timp pentru a vă evalua, apoi selectați unul sau mai multe obiective din fiecare categorie care reflectă cel mai bine ceea ce doriți să faceți. Pe măsură ce faceți acest lucru, asigurațivă că obiectivele pe care le-ați stabilit sunt cele pe care vreți să le atingeți cu adevărat, nu cele pe care părinții, familia sau angajatorii dvs. și le-ar dori.

Motivul pentru care este important să realizăm acest lucru este că mulți oameni își umple timpul cu lucruri importante, dar nu sunt aliniate la propriile valori, cu ceea ce contează cel mai mult în viața lor.

Identificați-vă unde vă limitați. Mulți oameni se auto-sabotează întrun fel sau altul, fără să realizeze. Poate nu vă credeți în stare să atingeți lucrurile pe care într-adevăr doriți să le atingeți și vă limitați prin a nu încerca. Poate că nu vă permiteți să vă acordați suficient timp obiectivelor dvs. deoarece sunteți încurcați de alte lucruri din programul dvs., care sunt mai puțin importante, dar pe care simțiți că „trebuie” să le faceți. Poate că vă petreceți prea mult timp pe rețele de socializare și nu suficient de mult pentru a merge după ceea ce este important pentru dvs.

Aveți grijă de sănătatea: Când starea dvs. de sănătate este compromisă, este mai dificil să vă concentrați asupra obiectivelor pe care le aveți. Majoritatea dintre noi se simt mult mai stresați și nu sunt la cel mai bun nivel atunci când nu am avut somn adecvat pentru câteva nopți la rând sau am mâncat mâncare nesănătoasă câteva zile. Concentrarea pe îngrijirea sănătății dvs. poate avea un impact enorm asupra restului vieții tale.

Utilizați timpul cu înțelepciune, gestionarea timpului este un obiectiv important în sine. Când vă gestionați cu înțelepciune timpul, aveți mai multă energie și o capacitate mult mai mare de a urmări alte lucruri care sunt importante pentru dvs. Gestionarea timpului vă permite să maximizați timpul petrecut în activitățile care vă hrănesc, vă motivează și vă ajută să vă dezvoltați ca persoană.

Dezvoltați un obicei pe lună- este posibil să nu vă puteți transforma viața în câteva săptămâni - însă concentrarea în mod obișnuit pe crearea de obiceiuri noi în mod regulat poate fi un succes pe termen lung.

Este important să trăim în prezent, aici și acum, însă este important să știm ce ne dorim de la viață, de la propria persoană și să ne asigurăm că fiecare abilitate, talent, calitate să fie scoase în evidență.