Cum își bate joc Rechinul, din închisoare, de judecătorii din Mexic. Cereri bizare ale interlopului român Florian Tudor

Florin Tudor. Sursa foto: Arhiva EVZ

Interlopul român Florian Tudor a fost arestat în luna mai de procurori ai Biroului Procurorului General din Mexic, ca urmare a unei solicitări formulate de autorităţile române, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor.

Aflat în închisoare, "El Tiburon" (Rechinul) a depus acum o cerere pentru mai multă mâncare, el apreciind că are parte de o "dietă inadecvată şi raţie alimentară insuficientă" în penitenciarul de maximă siguranţă din Altiplano, din Mexic. Judecătorul José Fernando García Quiroz a menţionat că fapta invocată de Florian Tudor, constând în alimentaţia necorespunzătoare şi raţia alimentară insuficientă pe care o primeşte în arestul federal, nu îl plasează într-o situaţie care să dezvăluie o urgenţă extremă sau să îi pună în pericol demnitatea şi integritatea personală, "întrucât se pare că este un act omisiune referitor la condiţiile de reţinere", informează milenio.com.

Cu toate acestea, García Quiroz a ordonat directorului Centrului Federal de Readaptare Socială numărul 1 "Altiplano" să ofere deţinutului hrană adecvată şi suficientă pentru persoana sa.

Judecătorul i-a acordat directorului un termen de 24 de ore pentru a se conforma ordinului şi a trimite înscrisurile care justifică respectarea decretelor. La rândul său, directorul închisorii de maximă siguranţă a informat judecătorul că ordinul a fost deja executat.

Botezaţi ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibelor între localităţile Cancun şi Tulum dar şi în alte zone turistice din ţara latino-americană. Operaţiunea românilor s-a desfăşurat în patru paşi. Bancomatele bandei au colectat ilegal informaţiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obţinute a fost investită în proprietăţi imobiliare în România, Statele Unite, Mexic şi alte ţări.

Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operaţiunea lor desfăşurându-se între 2014 şi 2019, conform Rise Project. În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacţii financiare între cel puţin opt firme cu sediul în Mexic şi una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, şeful UIF.