Ecologistul David Tilman, de la Universitatea din Minnesota are o părere inedită despre salvarea Terrei.
El spune că o scurtă perioadă în care stam departe de toate alimentele dăunătoare sănătăţii ne poate prelungi viaţa.
Şi nu numai atât. Tilman este de părere că acest lucru ajută şi la salvarea treptată a planetei!
Studiul, publicat în revista online „Nature”, sintetizează date despre costul de producţie al alimentelor, dietele „la modă” şi relaţia dintre alimentaţie şi sănătate.
De când veniturile au început să crească, între 1961 şi 2009, oamenii au început să consume mai multe proteine din carne, calorii goale şi să depăşească numărul de calorii pe care o persoană normală ar trebui să le consume.
Când aceste rezultate au fost puse în balanţă cu tendinţa de creştere a populaţiei planetei, a reieşit că în 2050 stilul alimentar general va conţine mult mai puţine fructe şi legume, cu 60% mai multe calorii goale şi 25% până la 50% mai multă carne de porc, de vită şi ouă.
Lucrul cel mai important pe care îl putem face este să ne concentram la prezent şi să mâncăm sănătos, potrivit lui Tilman.