Cum arată harta globală a fericirii

Cum arată harta globală a fericirii

Statele din nordul Europei se pare că aduc fericirea, dat fiind că acolo se regăseşte cel mai mare procent de oameni cărora le merge bine. La polul opus se află majoritatea ţărilor din Africa. În România, procentul este de 21%, ceea ce ne plasează pe la jumătatea clasamentului.

Danemarca este liderul clasamentului global, cu un procent de 82% dintre cetăţeni fericiţi, fiind urmată de Finlanda (75%), Norvegia (69%), Suedia şi Olanda (68%), potrivit unei hărţi realizate de site-ul targetmap.com.

În top vin apoi Canada, Noua Zeelandă şi Australia, iar, din Europa, doar Elveţia se mai află într-o situaţie similară.

România, pe acelaşi loc cu Rusia

Ne puteți urmări și pe Google News

România se află pe aceeaşi poziţie cu Liban, Africa de Sud, Rusia şi Slovacia, după procentul celor care o duc bine (21%), ocupând locul 73 între cele 155 state analizate.

Numărul celor care se se află în dificultate, care se zbat zi de zi, diferă între statele menţionate – în România este de 56% din locuitori, iar în Africa de Sud – de 71%. În acelaşi timp, procentul celor care nu sunt deloc fericiţi este de 23% la noi şi de 8% în statul african.

Numărul chinezilor şi indienilor fericiţi este aproape la fel ca cel din Kenya sau Ghana - în jur de 9%. Cele mai nefericite state sunt, desigur, tot unele din Africa, în ţări ca Rwanda, Niger, Sierra Leone sau Togo, procentul celor cărora le merge bine fiind de sub 3%.

Datele au fost strânse de cercetătorii de la Gallup, între 2005 şi 2009.

Sursa: targetmap.com