Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum a jucat Florin Cîțu în șușa politică a Regizorului Klaus Iohannis
Cum a jucat Florin Cîțu în șușa politică a Regizorului Klaus Iohannis

Cum a jucat Florin Cîțu în șușa politică a Regizorului Klaus Iohannis

12 martie 2020. Ora 15.55. Mai sînt cîteva minute pînă la începerea ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului dedicată votului de investitură pentru pentru Guvernul Florin Cîțu.

Erau toate datele ca ședința care urma să înceapă la 16 să voteze Guvernul PNL condus de Florin Cîțu.

Deodată Televiziunile de știri se prăbușesc în breaking newsuri:

Florin Cîțu și a depus mandatul de premier desemnat.

Președintele i l-a primit!

Enigmelor care definesc postdecembrismul li se adaugă una:

Cum de un premier desemnat care mai are nici o jumătate de oră și devine sigur premier plin, își depune mandatul?

Un jurnalist occidental deloc obișnuit cu mezelicul politicii românești s-ar fi grăbit să vadă ce boală l-a lovit de Florin Cîțu.

Nu s-a mai pomenit în istoria României ca un politician să primească mandatul de premier desemnat, să se bată pentru a deveni premier plin și deodată, ca fulgerat de Zeus, să renunțe la mandat deși știa sigur că va fi votat premier?

Enigma e dezlegată de o postare pe Facebook prin care Florin Cîțu își justifică gestul. Citez:

„Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.”

Cum adică?

Timp de două săptămîni, oameni serioși, unii chiar prea serioși, precum Klaus Iohannis, ne asigură că desemnarea lui Florin Cîțu a fost pe bune, că PNL vrea să treacă acest guvern și, deodată, premierul desemnat mărturisește că tot ceea ce am văzut și auzit noi timp de două săptămîni a fost o comedie de două parale.

Klaus Iohannis, președintele României, neamț de felul său, greu de imaginat și că ar putea spune șoapte dulci lui Carmen pe vremea cînd nu se luaseră cu acte, așa de solemn pare, se pretează la o șmecherie moldo-valahă, la un soi de alba neagra din punct de vedere politic.

Informează națiunea că l-a desemnat pe Florin Cîțu pentru a face o majoritate, cînd de fapt îl desemnase ca să cadă. I-o fi zis: Florin Vasile Cîțu să nu cumva să se citească în privire că joci teatru! Să nu crezi cumva că te-am desemnat ca să fii premier. Premier e Ludovic Orban. Te-am desemnat pentru a juca cu brio rolul premierului care va pica în parlament.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: