Fosta antrenoare a lotului feminin de gimnastică a comentat performanțele „tricolorilor” Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, după califi cările în finalele de la bârnă, respectiv sărituri, de la Jocurile Olimpice 2016
După o perioadă nefastă, gimnastica românească este foarte aproape de cuceri noi medalii la Jocurile Olimpice. Cătălina Ponor va împlini pe 20 august vârsta de 29 de ani, iar cu ocazia participării sale la JO de la Rio de Janeiro, a demonstrat că performanțele sale nu au limite.
Bătălia pentru medalii, pe 15 august
Triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, și retrasă din fenomen o bună perioadă de timp, Cătălina a acces în urmă cu două zile în finala de la bârnă din Brazilia, după ce a fost notată cu 14,900 în subdiviziunea a doua și a ocupat poziția a 5-a la sfârșitul calificărilor acestei probe.
FOTO: Marian Drăgulescu, medaliat cu argint și bronz la JO din 2004
Luni, 15 august, românca va trage pentru o nouă medalie olimpică, iar în utlimul act al probei se va bate cu cele mai bune gimnaste ale momentului. „Mam calificat în finala olimpică la bârnă, Dumnezeule, nu îmi vine să cred că se întâmplă cu adevărat! Am 29 de ani, am stat trei ani acasă, am revenit în gimnastică în aprilie 2015, după o operaţie la tendonul lui Ahile, care a necesitat cinci luni de recuperare, şi iată-mă aici, în faţa singurei şanse să obţin ceea ce îmi doresc”, a fost reacția Cătălinei.
„Cătălina este un exemplu de urmat”
România mai are doi reprezentați ai gimnasticii, dar în proba masculină. Marian Drăgulescu, la 35 de ani, va evolua în finala probelor de sărituri, în timp ce Andrei Munteanu luptă pentru o medalie la paralele.
FOTO: Cătălina Ponor a cucerit trei medalii de aur la Olimpiada din Atena FOTOGRAFII: AGERPRES
Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului feminin, a declarat, pentru EVZ, că: „Este o perfomanță salutară, îmbucurătoare. Mă bucur enorm pentru că ea și-a atins unul dintre obiectivele de la această ediție a JO. A avut și perioade dificile în carieră, și aici mă refer în special la retragerea sa după Jocurile Olimpice de la Londra. Cătălina este un exemplu de urmat. Acum, în finala de la bârnă, va câștiga cine este mai puternic, cine va trece de bariera emoțiilor. Sper ca Ponor să se regăsească pe podiumul olimpic. Vedeți? Veteranii încă fac legea în gimnastica românească. Sunt fericită și pentru Marian (n.r.- Drăgulescu). Au avut din nou forța și dorința de a atinge cel mai înalt nivel la Olimpiadă”, ne-a declarat Mariana Bitang.