Cu câţi bani scapi de grija curăţeniei de Paşte

Cu preţuri care pleacă de la 200 lei pentru o garsonieră, puteţi delega corvoada aspiratului sau spălatului gresiei şi geamurilor unei firme specializate.

Persoanele pentru care, chiar şi în această perioadă de criză, timpul este cu mult mai preţios decât banii încă îşi mai pot programa curăţenia de Paşte la o firmă specializată. Însă ele trebuie să se grăbească, deoarece chiar dacă majoritatea companiilor care oferă servicii de curăţenie mai primesc comenzi, au rămas puţine zile până când casa trebuie să fie gata de sărbătoare.

Astfel, dacă nu aveţi timp să vă ocupaţi de curăţenia de primăvară, puteţi apela la firmele specializate. După ce compania va estima un preţ, în funcţie de dimensiunea apartamentului şi de serviciile dorite, vor veni două- trei persoane care vă vor face casa lună. Mai ales că cele mai multe dintre companii spun că folosesc echipamente performante şi substanţe de calitate.

De la 300 lei pentru două camere curate

Preţurile variază de la o companie la alta, însă nu foarte mult. Acestea pornesc de la 200 lei pentru o garsonieră, în cazul companiei Sim Clean, şi ajung până la circa 300 lei, de exemplu, la Aşii Curăţeniei.

Dacă aveţi un apartament de două camere, trebuie să pregătiţi aproximativ 300-400 lei, iar în cazul unei locuinţe cu trei camere costurile sunt de circa 400-450 lei, spun companiile, întrebate de EVZ.

Preţul creşte în cazul vilelor şi pe măsură ce aveţi de curăţat o suprafaţă mai mare. Ce este inclus în aceşti bani? Tot ce ţine de curăţenia generală: ştergerea prafului, curăţarea covoarelor, canapelelor şi a fotoliilor, spălarea mochetelor, a tocurilor şi a geamurilor, aspiratul, dezinfectarea obiectelor igienico- sanitare din baie şi bucătărie etc.

Nu scapă nici întrerupătoarele, gresia, faianţa sau electrocasnicele, ne asigură specialiştii.

În timp ce companiile care practică preţuri mici nu se plâng de clienţi şi şi-au făcut deja programările până după Paşte, restul spun că anul acesta au chiar mai puţine comenzi decât anul trecut, care a fost mai prost decât 2009.