Cum s-a îmbogăţit CTP? Acuzaţii grave pentru jurnalist

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost criticat dur de Răzvan Ioan Boanchiș, unul dintre cei mai acizi editorialiști din România, Răzvan Ioan Boanchiș.

Boanchiș a povestit cum a ajuns Cristian Tudor Popescu să facă avere, lucruri mai puțin știute de mass-media. „Una-alta tot de împărțit, nu de înmulțit, cu Eminescu a avut și un tefeleu consacrat, C.T. Popescu. Tefeleul de vârsta bunicilor de tefelei e și el împotriva grațierii, după ce s-a îmbogățit cinstit, falimentând tot.

Prin 2013, Popescu a scris că Eminescu era ateu, argumentând cu niște versuri din “Imparat și Proletar”. “Religia, o frază de dânșii inventată/Cu a ei putere să vă aplece-n jug” și tot așa. În “Imparat și Proletar” sunt trei personaje. Împăratul, Proletarul și Poetul. Beleaua e că omul de cultură Popescu le-a confundat, atribuind Poetului discursul Proletarului. Jenibil! Bine că nu l-a confundat pe Dumitru Tinu cu Fathi Taher! Istorioară proletarului tenisman a făcut valuri în băltoaca noastră literară. Criticii au râs de s-au stricat. Unii pe blat, fiindcă le era teamă de intelectualul Popescu, alții pe față. Alex Ștefănescu (altfel un tip alunecos, m-a mirat atitudinea lui) a strecurat întâmplarea într-o carte.

Există ingineri geniali, care s-au remarcat inclusiv în artă, și ingineri șurubari. Ozenistul în gecuță de fochist e un șurubar. Ce Te Prostești, C.T. Popescule!”, scrie Boanchiș, pe national.ro.

Cristian Tudor Popescu este un scriitor, gazetar și filmolog român. S-a făcut remarcat după 1989 ca jurnalist la ziarul Adevărul și pentru dese apariții în emisiuni televizate. În 2005 a plecat de la Adevărul, împreună cu o parte din redacție, și a fondat Gândul, devenind directorul ziarului. Un pasionat de tenis și de filme, Cristian Tudor Popescu publică adesea cronici dedicate ambelor domenii. 

Are un doctorat în cinematografie, cu o teză pe tema propagandei și manipulării în filmul românesc. Jurnalistica sa e caracterizată de o înaltă plasticitate a limbajului, precum și de exprimarea de judecăți tăioase, inechivoce și pesimiste.