Revista presei.
Jurnalul Naţional
Vânzările de lactate au scăzut, ca volum, cu 15% în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2008. Cu puterea de cumpărare afectată de criză, românii consumă mai puţin şi pun tot mai mult preţ pe produsele ieftine.
Anul 2008 a fost unul de referinţă pentru industria lactatelor. "Ca valoare, vorbim de o piaţă, în 2008, de un miliard de euro, în creştere cu 17% faţă de 2007. 2008 a fost un vârf pentru ultimii cinci ani", a declarat Valentin Blănaru, director general la Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL). 2009 nu se anunţă însă la fel de bun. Ba din contră. Criza economică a lovit în puterea de cumpărare a populaţiei şi, implicit, în vânzări, tăind avântul pieţei. Libertatea
Dacia de teren va costa sub 20.000 €
Cel mai recent model intrat în familia Dacia este Sandero Stepway, maşină lansată ieri la Salonul Auto de la Barcelona, Spania. Acesta dispune de două variante de motorizare, una pe benzină şi una diesel, şi va fi comercializată în România din septembrie 2009.
În fapt, versiunea europeană a modelului deja existent în gama Renault, care se comercializează în Brazilia şi Argentina, Sandero Stepway, a fost lansată ieri la Barcelona. Oficialii Dacia nu au oferit detalii privind preţul. Surse din piaţă spun că acesta nu va depăşi totuşi 20.000 de euro. Modelul va fi echipat cu o motorizare pe benzină de 1,6 litri şi 90 CP şi cu una diesel dCi de 70 CP.
România Liberă
2.000.000 de euro investiti inutil intr-o scoala parasita
Des clamate de guvernanti pentru a justifica lipsa banilor pentru majorarile salariale in invatamant, investitiile in infrastructura scolara din Romania s-au dovedit, in majoritatea cazurilor din ultimii ani, doar aspiratoare de bani publici pentru clientela de partid.
In aproape fiecare judet al tarii au fost deschise santiere in scoli care nu s-au mai inchis de ani buni, dar care inghit in continuare sume astronomice de la buget. Acolo unde santierele au fost inchise s-a constatat ca s-au alocat zeci de miliarde de lei vechi pentru lucrari care costa de cel putin zece ori mai putin. In tot acest timp, elevii continua sa invete in clase insalubre, iar profesorii reclama slaba finantare a invatamantului.
Ziua
Eurocircul Astazi se da startul pentru alegerile din 7 iunie. Miza: test pentru prezidentiale si postul de comisar.
Astazi incepe campania pentru alegerile europarlamentare, primele organizate in Romania simultan cu restul Europei. Singura certitudine in Europa este absenteismul alegatorilor. La noi, partidele au de impartit cele 33 de locuri de eurodeputati cuvenite Romaniei, mandatul fiind de cinci ani. In Romania, miza este mai mult politica, alegerile fiind vazute mai mult ca un test pentru prezidentialele din toamna. PSD si PDL vor sa desemneze, fiecare, comisarul european la care are dreptul tara noastra. Adevărul
Pe net, România a ocupat Ungaria Mass-media ungară a făcut apel la cetăţeni să vină la luptă pentru eliberarea Budapestei şi pentru atacarea Transilvaniei. Într-o lume virtuală, construită în jocul de strategie eRepublik, România este o forţă mondială. A ocupat eUngaria şi s-a unit cu eMoldova.
În eRepublik, ţara noastră are diplomaţi de succes, politicieni cinstiţi, armată puternică şi antreprenori inteligenţi. După americani, românii sunt cei mai numeroşi „e-cetăţeni”, în număr de peste 15.000, iar ca putere politică, România s-a impus în joc încă de la început. Jucătorii români au cucerit teritoriu după teritoriu şi nimic nu părea că stă în calea creşterii lor economice şi politice. Gândul
Sindicaliştii şi Guvernul se bat pe cel mai mare salariu din stat
Cele mai mari salarii bugetare din stat după aplicarea legii unice ar putea fi al guvernatorului BNR, al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie, variante dorite de sindicalişti sau al preşedintelui ţării, varianta susţinută de Minister.
În prima şedinţă de Guvern se va decide. Tot Guvernul ar trebui să stabilească şi care sunt instituţiile şi agenţiile în care angajaţii vor fi supuşi legii unice a salarizării. Deocamdată, nu se cunoaşte care sunt acestea. La fel, Guvernul mai are de stabilit şi care vor fi sporurile incluse în salariu. Până acum, sindicaliştii şi reprezentanţii ministerelor au stabilit care va fi salariul corespunzător celui mai de jos nivel: minimum pe economie.