Doi dintre cei șase copii rămași la Spitalul de Copii "Marie Curie" au șanse să fie externați la începutul săotămânii următoare, afirmă medicii clinicii. Unul dintre aceștia în schimb nu prezintă o evoluție bună, manifestând complicații neurologice, descoperite în urma unui computer tomograf.
„Micuţul de la Mioveni e într-o stare uşor deteriorată faţă de zilele precedente. Ceilalţi sunt mult mai bine şi unii dintre ei se pregătesc să meargă şi acasă. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, dar nu de sindrom hemolitic uremic. Această boală apare frecvent la copii. Insist ca în situația care se impune să fie raportat conform reglementărilor și trimise către centrele care au calititatea de a le trata”, a declarat Patriciu Achimaş-Cadariu, ministrul Sănătăţii.
„Suntem in faţa unui SHU cu complicații neurologice la început, situație care, în 90% din cazuri, e nefavorabilă. Copilului i s-a efectuat un examen tomograf, s-au depistat leziuni care pot fi asimilate cu aceste manifestări, dar fiind vorba de microleziuni hemoragice, acestea nu pot fi depistate decât prin manifestările clinice pe care le urmărim cu atenție”, a spus Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie".
„În ceea ce privește cazul de la Mioveni, corpul de control al premierului execută o acțiune comună în această săptămână și vom avea rezultate și în această situație”, a mai spus Patriciu Achimaş-Cadariu.
Codul roșu este încă valabul la Spitalul de Pediatrie Pitești, șapte copii ajungând acolo cu boalădiareică acută. Pe de altă parte, Corpul de control al premierului, trimis să investigheze cazul, se întoarce cu informații alarmante. Medicii au susținut că nu există pacienți care să se fi îmbolnăvit în urma infecțiilor intraspitalicești, în timp ce ei nu au efectuat nicio investigație în acest sens.