Cristiano Ronaldo, băgat într-un proces de un miliard de dolari din cauza criptomonedelor

Sursa foto: EPA/GIANNI NUCCI

Cristiano Ronaldo ar putea ajunge bun de plată din cauza unui proces de 1 miliard de dolari. Fotbalistul de renume mondial este acuzat că a promovat Binance, cel mai mare serviciu internațional de schimb valutar online de criptomonede, în prezent sub acuzațiile federale din SUA după ce reprezentanții platformei au admis că sunt vinovați pentru spălare de bani și transfer de bani fără licență.

Cristiano Ronaldo, care a fost unul dintre cei mai bine plătiți fotbaliști din anul 2023, cu o avere netă de 500 milioane de dolari, ar putea deveni bun de plată. Jucătorul portughez de la Al Nassr se confruntă cu un proces colectiv din SUA pentru că a promovat Binance, cel mai mare serviciu online de schimbat criptomonede din lume.

Reclamanții îl acuză că el, la fel ca alte vedete precum Kim Kardashian, Lindsay Lohan, Jake Paul, Naomi Osaka, Tom Brady, Larry David, Tom Brady, David Ortiz, Jimmy Fallon, au făcut promovare la criptomonede. Reclamanții acuză că au investit și au ieșit cu pierderi, iar acum, ei solicită o sumă uriașă de 1 miliard de dolari drept despăgubire.

BBC a făcut un parteneriat cu Ronaldo în noiembrie 2022, anunțând prima sa colecție „CR7” de jetoane nefungibile (NFT), active virtuale care pot fi cumpărate sau vândute, sub forma unei imagini sau videoclip online.

Scandal mondial din cauza criptomonedelor. Cristian Ronaldo, implicat

Președintele SEC, Gary Gensler, a spus anterior că celebritățile trebuie să  dezvăluie publicului dacă au fost plătiți și de către cine și cu ce sume pentru a promova investițiile în valori mobiliare.

„Atunci când celebritățile susțin oportunități de investiții, inclusiv titluri de cripto-active, investitorii ar trebui să fie atenți să cerceteze dacă investițiile sunt potrivite pentru ei și ar trebui să știe de ce celebritățile fac acele aprobări”, a spus el.

Reclamanții susțin că Ronaldo ar fi trebuit să dezvăluie cu cât a fost plătit pentru a face reclamă,  dar nu a făcut-o.

Binance va plăti o amendă de 4,3 miliarde de dolari pentru încălcarea legilor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Sam Bankman-Fried, „regele criptomonedelor”, condamnat la închisoare pe viață

Fondatorul  schimbului de criptomonede FTX, care ar putea fi condamnat la închisoare pentru 110 ani,  își plătește tunsul în conserve cu macrou.

Procurorii federali din Manhattan l-au acuzat pe Sam Bankman-Fried că a furat miliarde de dolari din banii clienților pentru a acoperi pierderile fondului său speculativ, Alameda Research, și a fost arestat sub acuzația de fraudă.

Changpeng Zhao, fondatorul Binance, va plăti o cauțiune personală de 175 de milioane de dolari după ce a pledat vinovat la acuzații penale în SUA