Fiul lui Gheorghe Vlădan încearcă să păstreze în familie cât mai mult din averea părinţilor.
Procesul de divorţ dintre criminalul Gheorghe Vlădan şi soţia sa Florina, ucisă în atacul de la Perla, va continua.Asta după ce fiul său, Bogdan, a cerut redeschiderea dosarului. La termenul de ieri, cei doi, tată şi fiu, au stat împreună în faţa unui judecător.
Cu mâinile încătuşate, Gheorghe Vlădan părea nerăbdător să termine problemele de familie. A venit pregătit pentru întâlnirea cu fiul său, era proaspăt ras şi a zâmbit către acesta cât a durat şedinţa de judecată.
Nu şi-a luat ochii de la Bogdan şi i-a studiat atent toate mişcările. Fiul său însă nu s-a uitat deloc spre părintele său şi a preferat să discute cu avocata probleme legate de acest proces inedit.
Magistraţii au hotărât ieri redeschiderea dosarului de divorţ, dar au amânat judecarea pentru a putea studia actele din dosar.
"Sunt de acord cu redeschiderea dosarului de divorţ. Vă rog să fie un termen mai scurt, dar nu pe 11 iunie, atunci am proces la Tribunal", a fost singura rugăminte a lui Gheorghe Vlădan.
Fostul poliţist nu voia ca procesul de divorţ să se suprapună cu cel în care este judecat pentru uciderea a două persoane şi rănirea altor şase.
Atunci când a fost scos din sala de judecată, Gheorghe Vlădan l-a îmbrăţişat, pentru câteva secunde pe fiul său.
Încercare de a salva averea
Bogdan Vlădan nu a vrut să facă declaraţii despre procesul inedit pe care îl continuă în numele mamei ucise. Experţii în drept susţin că este vorba de o încercare a fiului de a păstra în familie cât mai multe bunuri ale familiei Vlădan.
Asta după ce moştenitorii casieriţei ucise şi cei şase răniţi îi cer lui Gheorghe Vlădan daune de aproape două milione de euro. Bogdan cere şi el în procesul penal daune morale de 500.00 de euro.
Potrivit experţilor, Bogdan Vlădan va invoca cel mai probabil un articol din Codul Civil, privind nedemnitatea succesorală.
El va susţine că Gheorghe Vlădan nu poate avea dreptul la moştenire, pentru că este acuzat de crimă, iar drepturile succesorale i-ar reveni lui.
O persoană poate fi declarată nedemnă de moştenire dacă a fost condamnată "pentru săvârşirea, cu intenţie, împotriva celui care lasă moştenirea a unor fapte grave de violenţă, fizică sau morală, ori, după caz, a unor fapte care au avut ca urmare moartea victimei."
Cazuri celebre
Nedemnitatea succesorală poate fi aplicată şi în alte cazuri celebre. De exemplu, în dosarul Elodia, în cazul în care poliţistul Cristi Cioacă ar fi găsit vinovat, acesta nu va putea moşteni bunurile soţiei, avocata Elodia Ghinescu.
Un caz similar, este cel al avocatului braşovean Victor Teodorescu, cel care, anul trecut, a comandat asasinarea soţiei sale. Scopul crimei ar fi fost acela de a încasa prima de asigurare a femeii în valoare de 150.000 de euro.
Avocatul Teodorescu a fost găsit vinovat şi condamnat la 25 ani de închisoare cu executare, ceea ce înseamnă că nu va primi niciun ban din cei care au constituit mobilul crimei.
Averea familiei Vlădan
Două dintre persoanele rănite şi soţul casierei ucise în atacul de la Perla au cerut procurorilor să pună sechestru pe bunurile familiei Vlădan, pentru a putea recupera măcar o parte din daunele cerute.
Autoturismul proprietate personală a fostului agent de poliţie este în custodia Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Anchetatorii au mai pus sechestru şi pe casa familiei, o vilă cochetă, cu mansardă şi subsol locuibil, aflată în sectorul 4 al Capitalei.
Criminalul dorește continuarea procesului
Citiţi şi:
- Criminalul de la Perla, speriat de farmece
- MASACRUL DE LA COAFOR. Filmul complet al celui mai sângeros atac armat din ultimii ani