În ziua în care trebuia să se ocupe, alături de elevii clasei a XII-a, unde era dirigintă, de festivităţile de absolvire, profesoara Viorica Borzos, ucisă şi aruncată pe Transfăgărăşan, a fost condusă pe ultimul drum. Ea îşi va dormi somnul de veci în Braşov, la zece minute distanţă de Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ”, şcoala care i-a fost ca o familie, timp de 20 de ani. Între timp, nepotul arestat pentru odioasa crimă, Mircea Eduard Borzos, a contestat măsura arestării, cerând să fie eliberat, pe motiv că nu el este ucigaşul femeii.
Prieteni din toată ţara, printre care profesori, colegi de la echipa de volei la care a activat în tinereţe, cunoscuţi cu care mergea în drumeţii, dar şi elevii pe care i-a îndrumat Viorica Borzos, au întregit un alai format din sute de persoane care au condus-o, vineri, pe ultimul drum pe profesoara de sport de la Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ”.
Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica Micşunica - Schimbarea la Faţă, din Brasov, la ora 15.00. “Rămas bun suflet drag şi Dumnezeu să îţi găsească lăcaş întru Împaraţia Sa!”, a fost mesajul profesorilor, colegi ai Vioricăi Borzos.
Dascăl de peste 20 de ani, profesoara Viorica Borzos era dirigintă la clasa a XII-a, care se ocupa de pregătirea festivitaţilor de absolvire. Conform tradiţiei şcolii, în aceste zile, elevii îşi vizitează dascălii pentru a le mulţumi si a intona, în faţa lor “Gaudeamus Igitur”. Vor face acest gest şi la mormântul celei ucise, deşi, în mod paradoxal, cântecul vorbeşte despre bucuria de a trăi, transmite stirileprotv.ro.
Singurele rude ale Vioricai Borzos, ucisă cu cruzime de nepotul ei, dupa cum susţin anchetatorii, sunt mătuşa de 98 de ani de care se îngrijise, precum şi mama şi soţia suspectului. Ele ar fi vrut s-o îngroape în Bran, unde se afla mormintele familiei, dar prietenii profesoarei au cumparat un loc de veci în Brasov, într-un cimitir aflat la 10 minute de şcoala unde femeia a predat timp de mai bine de 20 de ani.
Apropiaţii Vioricăi si-au împărţit sarcinile pentru a organiza aşa cum trebuie ceremonia funerară. Colegii au decis ca, şi de acum încolo să se ocupe de rânduielile creştineşti. Elevii au aşezat la intrarea în şcoală un panou pe care fiecare a scris mesaje de adio, semn că Viorica Borzos a fost una dintre cele mai iubite profesoare, chiar dacă avea în grijă cele mai dificile clase. Chiar directorul şcolii a recunoscut că îi le încredinţa clase pentru că reuşea să îşi apropie copiii şi să îi transforme în oameni de nadejde. “Era ca o mamă pentru ei, avem şi copii mai sărăcuţi, cu probleme”, a adăugat un professor, citat de stirileprotv.ro .
Ironia sorţii:mătuşa bogată, îngrijită de rudele ucigaşului
La fel de tristă ca soarta Vioricăi este şi cea a matuşii ei, de 98 de ani. Femeia a muncit întreaga viaţă pentru a strânge avere. Apropiaţii profesoarei spun că tocmai faptul cî n-a dăruit la timp a dus la toata aceasta tragedie şi, acum, la pierderea unicului său sprijin – Viorica.
Matuşa pe care Viorica Borzos a îngrijit-o până în ultima clipă nu a fost prezentă la înmormantare. Este în spital şi, ironia sorţii, va fi preluată, cel mai probabil, de mama şi soţia nepotului acuzat de crimă. Mircea Borzos o ameninţase, de mai multe ori pe profesoară, supărat că bătrana voia să-i lase ei averea, estimată la peste 300 de mii de euro.
Nepotul neagă crima şi contest arestarea
FOTO: Nepotul acuzat de crima de pe Transfăgărăşan, Mircea Eduard Borzos (Sursa. Pro TV)
Nepotul femeii ucise, Eduard- Mircea Borzos, a fost reținut ca principal suspect în această crimă. Tânărul de 33 de ani , căsătorit și tată al unui copil minor, este din Zărnești, județul Brașov, și, așa cum a dezvăluit „Evenimentul zilei”, a plecat din țară a doua zi după moartea femeii, duminica trecută. Reîntors în ţară, în noaptea de miercuri spre joi, el a fost ridicat de poliţişti direct de la Aeroportul “Henri Coandă” – Otopeni. Deşi a declarat în faţa anchetatorilor că este nevinovat, Mircea Eduard Borzos a fost arestat, joi, de un judecător de la Tribunalul Sibiu. Magistratul a admis probele procurorilor şi a emis un mandate de arestare pentru 30 de zile. Cu toate acestea, el a contestat decizia instanţei şi vrea să fie eliberat. “S-a admis propunerea. S-a dispus arestarea pe 30 de zile, începând de astăzi, până în 17 iunie, cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare şi deja a formulat contestaţie”, a precizat, pentru agerpres.ro, Cornelia Prundaru, expert la Tribunalul Sibiu.