Crima de la Orhei. Tânăra de 19 ani, ucisă de un fost polițist. Detalii din anchetă

Crima de la Orhei. Tânăra de 19 ani, ucisă de un fost polițist. Detalii din anchetă Crima de la Orhei, Ana-Maria / Sursa foto: Facebook

Ana Maria, tânăra de 19 ani însărcinată în șase luni, care a urcat pe 12 aprilie într-o mașină de ocazie pe o stradă din Orhei, a fost găsită moartă, într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de kilometri de Chițcanii Vechi din raionul Telenești. Zeci de persoane s-au mobilizat să o caute în preajma localității din care este suspectul.

Pe 12 aprilie, în jurul orei 21.00, ea a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei și a plecat într-o direcție necunoscută. După patru zile de la dispariția fetei, mașina a fost localizată, iar șoferul – găsit. Bărbatul de 45 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior plasat în arest. Potrivit IGP, suspectul, care est fost polițist, nu colaborează cu anchetatorii.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a venit cu detalii în acest caz: ”În acea zi, Ana Maria se întorcea de la o familie, după ce a avut o lecție de meditație cu un copil. Tânăra urmă să urce în mașina unui amic de-al iubitului său pentru a ajunge la căminul din Orhei unde locuia. Din motive neclare, Ana-Maria a urcat într-o mașină necunoscută, momentul fiind surprins de o cameră de supraveghere din preajma stației unde a fost văzută ultima oară. La scurt timp, rudele au alertat poliția și au început căutările. Tânăra, însărcinată în a șasea lună, a fost căutată inițial la Orhei. Au fost implicați zeci de polițisti și voluntari”.

Crima de la Orhei. Cum a fost prins suspectul

Viorel Cernăuțeanu a mai spus că, la patru zile de la dispariția Anei-Maria, o altă tânără a urcat în autoturismul suspectului. Și ea a luat mașina de ocazie pentru a ajunge la Chișinău. Fata a fost surprinsă în autoturismul bănuitului cu ajutorul camerelor de supraveghere, iar poliția a identificat-o și a audiat-o în calitate de martor. Tânăra a povestit că bărbatul avea un comportament suspect.

Ne puteți urmări și pe Google News
Viorel Cernauteanu

Viorel Cernăuțeanu / sursa foto: captură video

”Domnișoară avea, în primă fază, cumva anumite asemănări cu fata dispărură, chiar unele persoane apropiate ne-au comunicat că ea este. Ulterior, când s-au făcut recunoașteri și expertize a imaginii surprinse, am constat că nu este ea. Dar voiam să vedem cine este în acel mijloc de transport. Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o și am luat legătura cu acea persoană.

Tânăra a povestit polițiștilor că șoferul avea un comportament straniu, ceea ce a pus-o în gardă... Ea când a urcat în mașînă și a mers spre direcția municipiului Chișinău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui, în timpul deplasării, din aceste considerente a sunat prietenul său, care pe toată distanța a stat în comunicare, chiar dacă nu a vorbit tot drumul, în căști era conectat că prietenul să audă tot timpul de deplasare, pentru că ea a observat anumite trăsături, să spunem așa nesănătoase”, a mai declarat Viorel Cernăuțeanu la protv.md.