Creditul „Family Start” 2024. Sumele pe care le pot primi tinerii din România

Creditul „Family Start” 2024. Sumele pe care le pot primi tinerii din România credit / Sursă foto: dreamstime.com

Programul de creditare este dedicat tinerilor care vor să-și întemeieze o familie și să rămână în țară. Perioada maximă de rambursare este de zece ani.

Programul „Family Start 2024” oferă acces la credite în valoare totală de 250 de milioane de lei, informează Ministerul Familiei.  Suma maximă pe care o persoană ar putea să o împrumute este de 150.000 de lei.  Dobânda creditului  va fi subvenționată de stat în proporție de 75%.

Programul de creditare „Family Start”. Cine sunt beneficiarii și ce condiții trebuie să îndeplinească

Casă

Creditul poate fi folosit și pentru cumpărarea unei locuințe

Creditele acordate prin programul Family Start se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care   își întemeiază o familie și/sau persoanele care formează o familie, dintre care cel puțîn unul dintre beneficiari se încadrează în criteriul de vârstă.

Prin familie se înțelege:  soț, soție cu/fără copii cu vârsta de până la 18 ani aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună; familia monoparentală formată din persoană singură și copiii cu vârsta de până la 18 ani aflați în întreținere și care locuiesc împreună cu această; bărbatul și femeia necăsătoriți care conviețuiesc și gospodăresc împreună,precizează Ministerul Familiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creditul  din programul subvenționat de stat poate fi acordat și persoanelor singure(n.r.  persoană necăsătorită; este văduvă; este divorțată; are soțul/soția declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească.

Cum se plătește rambursează creditul Family Start. Condiții de creditare

Anul Nou a început cu o nouă explozie a prețurilor. Românii vor plăti mai mult la carburnanţi, credite, RCA, impozite, TVA. Ce spune Guvernul

Creditul poate fi rambursat în zece ani. Sursă foto: arhivă EVZ

Fondul Român de Contragarantare asigura plata dobânzii în proporție de 75%, comisioanele aferente creditului (comision de analiză și comision de gestiune a garanției) sunt suportate integral de la bugetul de stat. Pentru a accesa acest credit, plafonul de venit net lunar pe membru de familie trebuie să fie de maximum  6.000 lei, respectiv 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale.

Veniturile acceptate sunt:  salarii,  indemnizația pentru creșterea copilului.  Creditul poate fi acordat o singură dată, pentru o durata de maximum 10 ani , cu o perioada de grație stabilită de comun acord între banca și beneficiar, de maxim 5 ani, de la dată acordării creditului. Împrumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe tranșe, în funcție de documentele justificative prezentate la plata, transmite sursa citată.

Programul “Family Start” va avea un număr maxim de 4.375 de beneficiari, spun reprezentanții Ministerului Familiei.

Cererile de creditare se depun la băncile înscrise în program.