Muncitorii au inceput sa monteze peretii exteriori la OZN Arena din Bănie. Noul "Oblemenco" va avea 5 etaje și aproximativ 30.000 de locuri. Arena de la Craiova este inspirată din opera brâncușiană “Oul”. Bijuteria Craiovei costa aproximativ 55 milioane de euro.
Stadionul de legendă pe care Universitatea Craiova a scris istorie a fost demolat în 2 luni, iar lucrarile la noul complex sportiv sunt in toi. Fabuloasa arenă “Ion Oblemenco” ar putea fi gata la sfârşitul anului in curs. Olguța Vasilescu, primărița care a militat pentru proiectul sportiv, spera ca arena să fie finalizată în 10 luni. Noua arenă va fi construită la jumătate de preț față de costurile proiectului gândit inițial, de 100 milioane de euro, potrivit autoritatilor locale.
Proiectul OZN Arena este inspirat din opera lui Constatin Brâncuşi “Oul”. Noul complex sportiv include două stadioane, dintre care unul pentru atletism (peste 5.000 de locuri), din fonduri exclusiv de la bugetul local al municipiului Craiova, şi un al doilea stadion, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri pentru fotbal şi rugby, construit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, cu o cofinanţare din bugetul local al muncipiului Craiova de 5,5 milioane de euro.
Arena va găzdui meciuri de cupe europene
OZN Arena se va întinde pe 76.971 metri pătrați și va avea o capacitate de 30.854 de locuri acoperite. 600 dintre acestea vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor lor, la zona VIP vor fi amenajate 2.069 locuri. Presa va avea un total de 624 de locuri rezervate, iar spectatorii vor avea la dispoziţie 27.646 locuri.
Arena de la Craiova va avea dotarile unui stadion care să poată găzdui meciuri de cupe europene, dar şi concerte, inclusiv heliport, tribune acoperite, restaurante, un minihotel cu 40 de camere pentru sportivi şi spaţii comerciale şi de antrenament, locuri VIP la înălţime. În plus, față de studiul de fezabilitate, au fost incluse guri de ventilaţie, iar acoperişul va fi coborât. Inedită este și cerința suporterilor care au cerut ca scaunele din zona peluzei să fie demontabile pentru ca ei sa poată sări în timpul meciului.
Nu se știe dacă arena va păstra numele celebrului Ion Oblemenco însă, primărița Vasilescu spera ca urmașii fotbalistului, care dețin drepturile OSIM, să fie de acord. Dacă familia fostului atacant al “Ştiinţei” va fi de acord, stadionul se va numi tot „Ion Oblemenco”, în onoarea cvadruplului golgheter al Universităţii Craiova.
Până va fi dat în folosință noul stadion, CS Universitatea Craiova continua sa evolueze o perioadă pe arena Extensiv din parcul Nicolae Romanescu.
De reținut!
29 octombrie 1967 – data primului meci pe „Central”, România – Polonia, la Under 21. 1996 - "Centralul" şi-a schimbat numele în "Ion Oblemenco", după decesul „Tunarului”. 50.000 de spectatori a fost recordul de asistenţă, la un meci Universitatea Craiova – Dinamo 1-0, în 1989.