Covorul, "vedeta" spaţiilor interioare

Covorul, "vedeta" spaţiilor interioare

Prin multitudinea de materiale şi forme, acest accesoriu a devenit un element decorativ capabil să întregească şi cea mai sofisticată amenajare.

Specialiştii în domeniu sunt de părere că, în alegerea unui covor, trebuie să ţii cont de cromatica obiectelor din camera în care vrei să-l amplasezi. Ei recomandă să asortezi această piesă cu canapeaua ori cu patul şi cu pardoseala. „Dacă ţi-ai cumpărat totuşi un covor neţinând cont de aceste aspecte, poţi să salvezi echilibrul cromatic al încăperii cu ajutorul unei perne decorative care să aibă culoarea ori modelul unui element din cameră“, spune Diana-Elena Borundel, designer de amenajări interioare.   Se poate asorta foarte bine şi cu tapetul şi draperiile. De asemenea, este foarte important ca el să fie în contrast cu podeaua. Se poartă culorile îndrăzneţe

Experţii în amenajări interioare ai companiei Mobexpert afirmă că, în acest sezon, culorile la modă sunt cele foarte îndrăzneţe - verde, roşu, orange, violet -, dar că, în funcţie de stilul în care sunt amenajate camerele, se poartă şi tonurile naturale - bej, nuanţele de pământ şi nisip, gamele de marouri.

Ion Auraş, general manager al companiei Deco Carpet, spune că foarte cerute pe piaţă sunt covoarele cu firul înalt, stil shaggy. „Un succes foarte mare au avut la expoziţia de covoare de la Domotex, din Germania, şi cele cu model floral tradiţional indian“, mai spune Ion Auraş.

Se poartă foarte mult şi covoarele în două culori, de preferat fiind combinaţia clasică alb-negru. Pentru covoarele uni, cele mai căutate culori sunt violet, gri, roşu, lemon. La modă sunt, potrivit specialiştilor companiei Mobexpert, şi covoarele cu inserţii de piele şi pietre decorative, combinaţiile de lână şi piele, dar şi cele cu aspect mătăsos.   Cele mai cumpărate sunt covoarele dreptunghiulare, dar au început să placă şi pieţei din România formele speciale, precum lacrima, frunza, semiluna ori clepsidra.   Argintiu-turcoaz, combinaţia sezonului

Culoarea anului în materie de covoare, spun specialiştii Mobexpert, este argintiul.

Un interior modern favorizează o abordare mai îndrăzneaţă în materie de covoare, putându-se opta fie pentru un contrast puternic la nivel de culoare - cum ar fi, de exemplu, alb-negru sau argintiu-turcoaz -, fie pentru o variantă cu inserţii de piele sau pietre.

Stilul clasic înclină, mai degrabă, către simplitate şi culori armonizate cu mobilierul sau pardoseala. Covoarele în nuanţe de maro sau bejuri accentuează senzaţia de confort şi definesc stilul natural.

Pentru încăperile amenajate în stilul rustic sunt ideale covoarele lucrate manual, din lână, cu motive tradiţionale. Aici sunt două posibilităţi: fie cele ţesute pe două feţe, subţiri, fie cele lucrate cu noduri şi cu firul mai înalt.

Ca materiale pentru acest ambient sunt recomandate şi cocosul, iarba de mare şi bambusul. Culorile potrivite pentru o cameră rustică au fost şi rămân cele naturale, precum maro, crem ori bej.   „La modă pentru încăperile rustice sunt şi covoarele din piei de taur sau piele naturală“, mai spune Ion Auraş.

Ion Auraş, general manager Deco Carpet: "Un succes foarte mare au avut la expoziţia de covoare de la Domotex, din Germania, şi cele cu model floral tradiţional indian."

Ne puteți urmări și pe Google News