Parlamentul din Coreea de Sud a trecut noua lege prin care interzice distribuirea și comerțul cu carnea de câine, și sacrificarea câinilor pentru consum, începând din 2027. Însă, consumul nu va fi interzis, deși procurarea va fi aproape imposibilă. Consumarea cărnii de câine este o datină veche de secole la care coreenii tradiționaliști și de vârstă înaintată nu vor să renunțe.
Coreea de Sud interzice comercializarea cărnii de câine
Prin această lege, Coreea de Sud pune capăt unei practici veche de secole - comercializarea cărnii de câine. Consumul cărnii de câine a scăzut în ultimele decenii. Dar încă sunt sud-coreeni tradiționaliști și de vârstă înaintată care o consumă.
Legea va interzice sacrificarea câinilor pentru consum, precum și distribuirea sau vânzarea cărnii de câine. Cei vinovați vor fi arestați și riscă să fie condamnați la închisoare cu sentințe de doi ani.
Cei care ucid câini riscă până la trei ani de închisoare. Însă, consumul cărnii de câine nu va fi ilegală. Tocănița din carne de câine, cunoscută ca „boshintang”, este considerată o delicatesă pentru sud-coreenii în vârstă.
Fermierii crescători de câini trebuie să se reorienteze pe plan profesional
Datorită noii legislații, care va intra în vigoare în trei ani, fermierii și proprietarii de restaurante care comercializează carne de câine vor trebui să caute noi surse de venituri sau să-și schimbe afacerile. Trebuie să prezinte autorităților locale un plan de retragere a afacerilor.
Guvernul promite că va sprijini fermierii să-și închidă afacerile, dar nu s-a specificat nimic despre compensații.
În Coreea de Sud sunt aproximativ 1.600 de restaurante care comercializează carne de câine și 1.150 de ferme de câini.
Carnea de câine e consumată în China și Vietnam
Potrivit unui sondaj Gallup de anul trecut, doar 8% dintre oameni au declarat că au încercat carne de câine în ultimele 12 luni. Kim Seon-ho, un sud-coreean în vârstă de 86 de ani, a fost dezamăgit de interdicție: „Poporul nostru a mâncat carne de câine încă din Evul Mediu. Ce ne împiedicăm să mâncăm preparatele tradiționale? Dacă interziceți carnea de câine, atunci ar trebui să interziceți și carnea de vită”.
Dar Lee Chae-yeon, un student în vârstă de 22 de ani, a spus că interdicția este necesară pentru a promova drepturile animalelor: „Mai mulți oameni au animale de companie astăzi. Câinii sunt parte din familie acum și nu este frumos să ne mâncăm familia”.
O proprietară de restaurant cu carne de câine în vârstă de 60 de ani, Kim, a declarat pentru BBC că se simte frustrată de interdicție:„Tinerii din zilele noastre nu se căsătoresc, consideră animalele de companie drept membrii de familie, dar carnea este hrană. Ar trebui să acceptăm carnea de câine, să creștem câinii și să-i sacrificăm într-un mediu igienic", a spus ea, adăugând că „în alte țări precum China și Vietnam încă se mănâncă câini”.