Copilul cu pielea portocalie care poate fi ucis de o răceală

Pielea unui băieţel de trei ani din Marea Britanie devine portocalie dacă mănâncă morcovi, culoare care se menţine pentru o perioadă şi după ce alimentele portocalii sunt eliminate din dieta lui .

Potrivit dailymail.co.uk, Leo Barnett este singura persoană din Regetul Unit care suferă de o boală ce nu îi permite organismului său să digere caroten, substanţa care le dă morcovilor culoarea portocalie. Atunci când în organismul micuţului se acumulează cantităţi mai mari din această substanţă, piela sa capătă nuanţe portocalii. Îi lipseşte o enzimă a ficatului Mama băieţelului, Angie (în vârstă de 40 de ani), este nevoită să îl ţină pe Leo pe o dietă strictă, din care lipsesc alimentele care conţin caroten. Problema a apărut când micuţul avea 6 luni şi s-a îmbolnăvit de pneumonie. Medicii i-au făcut o serie de teste şi au ajuns la concluzia că îi lipseşte o enzimă a ficatului care i-ar fi ajutat organismul să transforme carotenul în vitamina A, vitamină ce întăreşte sistemul imunitar. A fost diagnosticat cu hiper-beta carotenemie. O răceală i-ar putea fi fatală Chiar dacă părinţii eliminaseră din dieta lui alimentele portocalii, în organismul lui Leo se acumulase atât de mult caroten, încât piela sa a rămas portocalie pentru o perioadă şi după aceea. Medicii nu cred că sănătatea celui mic ar putea fi pusă în pericol din cauza excesului de caroten, însă sistemul imunitar al băieţelului ete atât de slăbit, încât şi o răceală i-ar putea fi fatală, dacă nu ar face un tratament zilnic cu vitamina A.