Cazul micuțului, de aproape doi ani, mort la Sanador. Concluzia Colegiului Medicilor: „Doctorii au realizat to abatere de la buna practică”

Cazul micuțului, de aproape doi ani, mort la Sanador. Concluzia Colegiului Medicilor: „Doctorii au realizat to abatere de la buna practică”

Colegiul Medicilor a decis că doctorii de la Sanador care l-au operat pe bebelușul de 1 an și 10 de hernie inghinală s-au făcut vinovați de abatere de la buna pratică. În concluzie, decesul micuțului putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil ar fi fost mai atenți. Doctorii care s-au ocupat de bebeluș au fost sancționați prin vot de blam, ceea ce însemnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Copilul, în vârstă de un an și zece luni, a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală. După operație,  câteva ore mai târziu, micuțul a murit în brațele mamei sale.

La momentul respectiv, părinții au reclamat atunci o serie de nereguli. Aceștia au spus că după operație medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși aceștia le-au atras atenția că starea bebelușului devenea tot mai gravă.  Pentru că nu au fost băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz a concluzionat că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă, informează digi24.ro.

De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a medicului de gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor susține că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.

Însă, sancțiunea dată de Colegiul Medicilor este nemulțumitoare pentru părinți, fiind vorba de un vot de blam atât pentru șase medici, cei au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă.

Votul de blam înseamnă că timp de șase luni nu vor putea avansa în carieră.

Părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit.

Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilit că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

Sursa foto: Facebook