

Potrivit Elenei Marian, primarul comunei Brateiu, părinții copilului își amenajaseră un depozit de lemne pe decantorul Căminului, pe un spațiu pe care nu aveau voie să îl folosească, și l-au trimis pe băiat să aducă lemne acasă.
Căminul unde s-a produs accidentul tragic este în administrarea Primăriei Brateiu, comună de care aparține și satul Buzd.
”Este decantorul Căminului Cultural. Părinții au depozitat lemne pe decantor, le-au tăiat și le-au așezat pentru iarnă. Am înțeles că l-au trimis pe băiat să aducă lemne și așa s-a produs tragedia. Nici nu pot să vorvesc despre asta…Nu aveau ce să caute acolo. Fosa era prevazută cu capac, avea lacăt, cu balamale. Nu știm ce s-a putut întâmpla. Căminul are un administrator care tocmai închiriase locația pentru vineri. Mergem la fața locului să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat pentru StirideSibiu primarul comunei.
Printre cei care au intervenit să scoată copilul din fosa adâncă de peste 1 metru a fost și viceprimarul comunei.
Din informațiile furnizate de echipajele medicale care au ajuns la Buzd, băiatul s-ar fi chinuit câteva zeci de minute să iasă din canalul cu fecale. El a fost gasit de medicii de pe Ambulanță in stop-cardiorespirator și hipotermie. A decedat la scurt timp la spitalul din Mediaș. Familia copilului locuiește în chirie, în casa parohială din sat.
Cazul este instrumentat de Poliția Rurală Mediaș.