Evenimentul Zilei > Actualitate > Copil mort după ce a căzut în fosa septică. Filmul unui eveniment crunt
Copil mort după ce a căzut în fosa septică. Filmul unui eveniment crunt

Copil mort după ce a căzut în fosa septică. Filmul unui eveniment crunt

Un băiat de șapte ani din satul Buzd, județul Sibiu, a murit după ce a căzut în fosa septică a Căminului Cultural.

Potrivit Elenei Marian, primarul comunei Brateiu, părinții copilului își amenajaseră un depozit de lemne pe decantorul Căminului, pe un spațiu pe care nu aveau voie să îl folosească, și l-au trimis pe băiat să aducă lemne acasă.

Căminul unde s-a produs accidentul tragic este în administrarea Primăriei Brateiu, comună de care aparține și satul Buzd.

”Este decantorul Căminului Cultural. Părinții au depozitat lemne pe decantor, le-au tăiat și le-au așezat pentru iarnă. Am înțeles că l-au trimis pe băiat să aducă lemne și așa s-a produs tragedia. Nici nu pot să vorvesc despre asta…Nu aveau ce să caute acolo. Fosa era prevazută cu capac, avea lacăt, cu balamale. Nu știm ce s-a putut întâmpla. Căminul are un administrator care tocmai închiriase locația pentru vineri. Mergem la fața locului să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat pentru StirideSibiu primarul comunei.

Printre cei care au intervenit să scoată copilul din fosa adâncă de peste 1 metru a fost și viceprimarul comunei.

Din informațiile furnizate de echipajele medicale care au ajuns la Buzd, băiatul s-ar fi chinuit câteva zeci de minute să iasă din canalul cu fecale. El a fost gasit de medicii de pe Ambulanță in stop-cardiorespirator și hipotermie. A decedat la scurt timp la spitalul din Mediaș. Familia copilului locuiește în chirie, în casa parohială din sat.

Cazul este instrumentat de Poliția Rurală Mediaș.