Un copil din Satu Mare fost bătut live pe Facebook de mama sa. Imaginile revoltătoare au fost date publicităţii de mai mulţi oameni revoltați de gestul femeii. În prezent, Poliţia şi Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au deschis o anchetă.
Pe imagini se poate observa cum femeia nervoasă se ridică de pe un scaun şi cu telefonul în mână se îndreptă spre copil pe care îl lovește de câteva ori.
Mai mulţi internauţi, printre care şi soţul femeii, revoltați de gest dar şi de sunetul palmelor şi ţipetelor de durere ale copilului, i-au cerut mamei, în comentarii, să înceteze bătaia.
Numai că, femeia nu s-a lasat înduplecată şi a continuă să lovească copilul live pe Facebook în timp ce amenință că este posibil să facă un gest necugetat dacă nu o lasă în pace.
Imaginile au ajuns în scurt timp în spaţiul public şi s-a sesizat poliţia şi Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Satu Mare care au anunţat că s-a deschis o anchetă.
Conform presei locale, femeia urmează a fi identificată și audiată, pentru a se stabili situația concretă. Imaginile cu mama lovindu-şi copilul live pe reţelele sociale au fost prezentate de presasm.ro.
Imagini cu puternic caracter caracter emotional, aici.
Mama bătăușă a fost identificată
Polițiștii au identificat-o pe sătmăreanca care și-a bătut copilul, în vârstă de doar șase ani. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 29 de ani, din comuna Pomi, județul Satu Mare
Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii de către femeie a infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.
Jumătate dintre părinții țîn țară noastră folosesc bătaia că metodă de disciplinare a copiilor, în timp ce mai mult de trei sferturi dintre copii declara că sunt bătuți de părinți. Psihologii cred că această situație se datorează faptului că au fost și ei, la rândul lor, loviți de către părinți.
Organizațiile care lupta pentru protejarea copiilor și a drepturilor acestora atrag în continuare atenția în legătură cu aplicarea de pedepse fizice asupra copiilor. Ultimul raport UNICEF arată faptul că două treimi dintre români încă mai consideră că „bătaia e ruptă din Răi”, deși legislația românească pedepsește folosirea violenței împotriva copiilor.