Consumatorii "înrăiți" de bere riscă să se îmbolnăvească de cancer la stomac, mai ales dacă au și o genă responsabilă de această boală, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul Catalan de Oncologie, din Barcelona.
Persoanele care beau de ani de zile cel puțin două-trei beri au un risc cu 75% mai mare de a face cancer gastric (de stomac) față de cei care beau bere ocazional sau deloc. Persoanele care s-au născut cu gena rs130025, dar care nu sunt consumatori de bere, au, de asemenea, un risc cu 30% mai mare de a face cancer la stomac decât cei care beau mai puțin de o bere pe zi. Persoanele care sunt consumatoare de bere și posedă și gena respectivă au un risc cu 700% mai mare de a face cancer de stomac, față de cei care beau mai puțin de o bere pe zi și nu au gena respectivă. 20 de persoane din 100 au gena responsabilă de cancer de stomac. Oamenii consumă mai multă bere decât vin Consumatorii de vin și lichior nu se expun însă acelorași riscuri, spun cercetătorii spanioli. Deși nu pot explica de ce doar berea favorizează apariția cancerului la stomac, cercetătorii cred că este vorba de un consuma mai mare de bere, față de celelelate băuturi alcoolice. În plus, berea produce mai multe substanțe cancerigene în timpul metabolizării. Cancerul la stomac a ucis peste 10.000 de americani, anul trecut și „lovește” persoanele de peste 65 de ani. Unul din 114 oameni va fi diagnosticat cu cancer gastric.